Detoxikácia hrubého čreva – Základná

detoxhrubcrevazakladna

 

Najvhodnejšie obdobie na očistu:
– jeseň

Dĺžka očisty:
– 3 – 6 dní

Suroviny a príprava:
  • prírodnú kefu na pokožku s dlhou rúčkou
1.fáza – 1. deň:
  • Roztok epsomovej soli:
    • 1 PL Epsomová soľ,
    • ¼ hrnčeka horúcej vody
    • ¼ hrnčeka citrónovej šťavy
      Príprava:
    • Uvedené suroviny zmiešame a po vychladnutí nápoj vypijeme
  • Šťava z pomarančov a limetky:
    • 6 pomarančov,
    • 2 limetky,
    • Cca 1,5 l filtrovanej vody
      Príprava:
    • Zmiešame šťavu z pomarančov a limetiek s takým množstvom vody, aby vytvorili 1,5 litra tekutiny
  • Šťava z grapefruitov a limetky:
    • 6 grepfruitov,
    • 2 citróny,
    • Cca 1,5 l filtrovanej vody
      Príprava:
    • Zmiešame šťavu z grapefruitov a citrónov s takým množstvom vody, aby vytvorili 1,5 litra tekutiny.
  • Jablčný čistiaci nápoj:
    • ½ hrnčeka čerstvej jablkovej šťavy,
    • 1/3 hrnčeka čistej filtrovanej vody,
    • 1/2 čajovej lyžičky mladého jačmeňa
    • 1 kopcovú čajovú lyžičku prášku psyllia alebo kôry brestu
      Príprava:
    • nápoj zmiešame v uzavretej sklenenej nádobe

 

2. fáza – 2. – 6. deň:
  • Jablčný čistiaci nápoj: – uvedené suroviny sú na 1 dávku nápoja, potrebné budú celkovo 5 dávok za deň
    • ½ hrnčeka čerstvej jablkovej šťavy
    • 1/3 hrnčeka čistej filtrovanej vody,
    • 1/2 čajovej lyžičky mladého jačmeňa
    • 1 kopcovú čajovú lyžičku prášku psyllia alebo kôry brestu
      Príprava:
    • nápoj zmiešame v uzavretej sklenenej nádobe
  • Vitamín B3 (niacín)
  • Bylinky na čaj:
    • pestrec mariánsky,
    • ďatelina lúčna,
  • 1–2 litre čerstvej BIO šťavy, alebo bylinkový čaj alebo zeleninový bujón

Informácie:

  • počas tejto očisty nekonzumujeme žiadnu pevnú stravu
  • každý deň začneme očistou pokožky – kefovaním kože nasucho 3 – 5 minút
  • Jablčný čistiaci nápoj – pomáha zmäkčiť tvrdé nahromadené časti v hrubom čreve a klystír ich pomáha z tela efektívne vylúčiť
  • 1–2x denne praktikujeme klystír alebo črevné výplachy pre efektívne vylúčenie usadenín,
  • zdržiavame sa blízko toalety počas celej doby očisty
  • pre lepšie výsledky očistu zopakujeme po 7–8 týždňoch
Postup očisty:
1. fáza – deň 1.:

Suroviny potrebné na prípravu a prípravu nápojov sme uviedli v príslušnom odseku, teraz si už uvedieme vlastný postup:

  • ráno si pripravíme – Roztok z epsomovej soli:
    • hneď jako nápoj vychladne, ho vypijeme
  • pokračujeme – Šťava z pomarančov a limetky:
    • Každú ½ hodinu pijeme po dúškoch 1–2 poháre tejto šťavy, až do spotrebovania.
  • ďalej – Šťava z grapefruitov a limetky:
    • Každú ½ hodinu pijeme po dúškoch 1–2 poháre tejto šťavy, až do spotrebovania.
  • Po vypití druhého 1, 5 litra tekutiny použijeme klystír:
    • vhodný pre úplné vyprázdnenie čreva pred spaním.
  • Pred spaním vypijeme jednu dávku Jablčného čistiaceho nápoja
2. Fáza – deň 2. – 6.:

Od druhého dňa pokračujeme:

  • ráno vypijeme jednu dávku – Jablčného čistiaceho nápoja
    • Jablčný čistiaci nápoj ďalej pijeme s odstupom 3 hodín, tzn. napr. o 7., 10., 13., 16. a 19. hodine
  • Počas 3 hodinovej prestávky medzi Jablkovým čistiacim nápojom:
    • pijeme bylinkový čaj, zeleninový bujón alebo čerstvú šťavu
      – ktoré sú vhodné pre poriadne prečistenie a zavodnenie organizmu.
    • začneme užívať vitamín B6- niacín – pozor! len 2-krát denne

Poznámka:

  • Niacín stimuluje cirkuláciu krvného obehu a lymfy, čo spôsobuje náhly pocit tepla. Tomu sa dá vyhnúť pri postupnom zvyšovaní dávky. Avšak tento efekt je prirodzený, dobré je v tomto čase praktikovať horúci kúpeľ pre účinné vyplavenie toxínov cez pokožku.
  • 3. – 4. deň zvyčajne dochádza k uvoľneniu usadenín, ktoré sedeli v čreve roky- tieto usadeniny vyjdú von ako gumová páchnuca hmota. Týmto spôsobom sa z tela dostávajú von aj rozličné chemikálie, pesticídy, parazity a iné nežiaduce látky.
3. fáza – Ukončenie očisty:
  • Prvá tuhá potravina po ukončení očisty:
    • by mal byť pomaranč alebo zľahka podusená mrkva,
  • Prvý a druhý deň po ukončení očisty konzumujeme iba:
    • surovú, dusenú, fermentovanú zeleninu s jednoduchou zálievkou z ľanového oleja a jablčného octu,
  • V ďalších dňoch začneme pomaly pridávať :
    • obilniny – najmä naturálnu ryžu,
    • orechy,
    • semiačka
    • ryby,
  • Pravidelne konzumujeme fermentované potraviny:
    • tieto potraviny obsahujú probiotickú baktériu, ktorá je nevyhnutná pre zdravie tráviaceho a imunitného systému.
    • Medzi tieto potraviny patrí:
      • kyslá kapusta,
      • pickles – fermentovaná zelenina,
      • kefír vyrobený so ryžového/mandľového a iného mlieka,
      • kombucha
      • umbeboshi slivka,
  • Vyhýbame sa:
    • jednoduchému cukru,
    • spracovaným potravinám,
    • antibiotikám a iným liekom
    • chemikáliám napr. pesticídom.
Upozornenie:
  • Pri zdravotných problémoch detoxikáciu konzultujte so svojím lekárom

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to