Najvhodnejšie obdobie na očistu:
– jeseň
Dĺžka očisty:
– 3 – 6 dní
Suroviny a príprava:
- prírodnú kefu na pokožku s dlhou rúčkou
1.fáza – 1. deň:
- Roztok epsomovej soli:
- 1 PL Epsomová soľ,
- ¼ hrnčeka horúcej vody
- ¼ hrnčeka citrónovej šťavy
Príprava: - Uvedené suroviny zmiešame a po vychladnutí nápoj vypijeme
- Šťava z pomarančov a limetky:
- 6 pomarančov,
- 2 limetky,
- Cca 1,5 l filtrovanej vody
Príprava: - Zmiešame šťavu z pomarančov a limetiek s takým množstvom vody, aby vytvorili 1,5 litra tekutiny
- Šťava z grapefruitov a limetky:
- 6 grepfruitov,
- 2 citróny,
- Cca 1,5 l filtrovanej vody
Príprava: - Zmiešame šťavu z grapefruitov a citrónov s takým množstvom vody, aby vytvorili 1,5 litra tekutiny.
- Jablčný čistiaci nápoj:
- ½ hrnčeka čerstvej jablkovej šťavy,
- 1/3 hrnčeka čistej filtrovanej vody,
- 1/2 čajovej lyžičky mladého jačmeňa
- 1 kopcovú čajovú lyžičku prášku psyllia alebo kôry brestu
Príprava: - nápoj zmiešame v uzavretej sklenenej nádobe
2. fáza – 2. – 6. deň:
- Jablčný čistiaci nápoj: – uvedené suroviny sú na 1 dávku nápoja, potrebné budú celkovo 5 dávok za deň
- ½ hrnčeka čerstvej jablkovej šťavy
- 1/3 hrnčeka čistej filtrovanej vody,
- 1/2 čajovej lyžičky mladého jačmeňa
- 1 kopcovú čajovú lyžičku prášku psyllia alebo kôry brestu
Príprava: - nápoj zmiešame v uzavretej sklenenej nádobe
- Vitamín B3 (niacín)
- Bylinky na čaj:
- pestrec mariánsky,
- ďatelina lúčna,
- 1–2 litre čerstvej BIO šťavy, alebo bylinkový čaj alebo zeleninový bujón
Informácie:
- počas tejto očisty nekonzumujeme žiadnu pevnú stravu
- každý deň začneme očistou pokožky – kefovaním kože nasucho 3 – 5 minút
- Jablčný čistiaci nápoj – pomáha zmäkčiť tvrdé nahromadené časti v hrubom čreve a klystír ich pomáha z tela efektívne vylúčiť
- 1–2x denne praktikujeme klystír alebo črevné výplachy pre efektívne vylúčenie usadenín,
- zdržiavame sa blízko toalety počas celej doby očisty
- pre lepšie výsledky očistu zopakujeme po 7–8 týždňoch
Postup očisty:
1. fáza – deň 1.:
Suroviny potrebné na prípravu a prípravu nápojov sme uviedli v príslušnom odseku, teraz si už uvedieme vlastný postup:
- ráno si pripravíme – Roztok z epsomovej soli:
- hneď jako nápoj vychladne, ho vypijeme
- pokračujeme – Šťava z pomarančov a limetky:
- Každú ½ hodinu pijeme po dúškoch 1–2 poháre tejto šťavy, až do spotrebovania.
- ďalej – Šťava z grapefruitov a limetky:
- Každú ½ hodinu pijeme po dúškoch 1–2 poháre tejto šťavy, až do spotrebovania.
- Po vypití druhého 1, 5 litra tekutiny použijeme klystír:
- vhodný pre úplné vyprázdnenie čreva pred spaním.
- Pred spaním vypijeme jednu dávku Jablčného čistiaceho nápoja
2. Fáza – deň 2. – 6.:
Od druhého dňa pokračujeme:
- ráno vypijeme jednu dávku – Jablčného čistiaceho nápoja
- Jablčný čistiaci nápoj ďalej pijeme s odstupom 3 hodín, tzn. napr. o 7., 10., 13., 16. a 19. hodine
- Počas 3 hodinovej prestávky medzi Jablkovým čistiacim nápojom:
- pijeme bylinkový čaj, zeleninový bujón alebo čerstvú šťavu
– ktoré sú vhodné pre poriadne prečistenie a zavodnenie organizmu. - začneme užívať vitamín B6- niacín – pozor! len 2-krát denne
- pijeme bylinkový čaj, zeleninový bujón alebo čerstvú šťavu
Poznámka:
- Niacín stimuluje cirkuláciu krvného obehu a lymfy, čo spôsobuje náhly pocit tepla. Tomu sa dá vyhnúť pri postupnom zvyšovaní dávky. Avšak tento efekt je prirodzený, dobré je v tomto čase praktikovať horúci kúpeľ pre účinné vyplavenie toxínov cez pokožku.
- 3. – 4. deň zvyčajne dochádza k uvoľneniu usadenín, ktoré sedeli v čreve roky- tieto usadeniny vyjdú von ako gumová páchnuca hmota. Týmto spôsobom sa z tela dostávajú von aj rozličné chemikálie, pesticídy, parazity a iné nežiaduce látky.
3. fáza – Ukončenie očisty:
- Prvá tuhá potravina po ukončení očisty:
- by mal byť pomaranč alebo zľahka podusená mrkva,
- Prvý a druhý deň po ukončení očisty konzumujeme iba:
- surovú, dusenú, fermentovanú zeleninu s jednoduchou zálievkou z ľanového oleja a jablčného octu,
- V ďalších dňoch začneme pomaly pridávať :
- obilniny – najmä naturálnu ryžu,
- orechy,
- semiačka
- ryby,
- Pravidelne konzumujeme fermentované potraviny:
- tieto potraviny obsahujú probiotickú baktériu, ktorá je nevyhnutná pre zdravie tráviaceho a imunitného systému.
- Medzi tieto potraviny patrí:
- kyslá kapusta,
- pickles – fermentovaná zelenina,
- kefír vyrobený so ryžového/mandľového a iného mlieka,
- kombucha
- umbeboshi slivka,
- Vyhýbame sa:
- jednoduchému cukru,
- spracovaným potravinám,
- antibiotikám a iným liekom
- chemikáliám napr. pesticídom.
Upozornenie:
- Pri zdravotných problémoch detoxikáciu konzultujte so svojím lekárom