Najvhodnejšie obdobie na očistu:
– zima
Dĺžka očisty:
– 7 – 10 dní
Suroviny a príprava:
- Jablková šťava:
- jablková šťava
- filtrovaná voda
Príprava: - jablkovú šťavu a vodu zmiešame v pomere 1:1
- Vývar zo zeleru a petržlenu:
- 1 hrnček zelerových listov,
- 1 hrnček petržlenu,
- 1,5 litra destilovanej vody,
Príprava: - listy zeleru a petržlenu umyjeme a nasekáme
- vložíme ich do hrnca s destilovanou vodou
- a varíme na miernom ohni 20 minút,
- hrniec odstavíme
- necháme 15 minút odstáť.
- na záver vývar precedíme
- Ovsená kaša :
- 4 polievkové lyžice -PL- ovsené vločky
- 2 jablká
- destilovaná voda
- 1 PL mandlí
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- agávový sirup
Príprava: - ovsené vločky, jablká a mandle povaríme v destilovanej vody
- do uvarenej kaše vmiešame citrónovú šťavu,
- na záver môžeme dochutiť agávovým sirupom.
Postup očisty:
- Deň 1.:
Počas dňa konzumujeme iba Jablkovú šťavu a Vývar zo zeleru a petržlenu:- Jablková šťava – podľa receptu vyššie
- pijeme vždy keď sa dostaví hlad
- Vývar zo zeleru a petržlenu – podľa receptu vyššie
- 3–4 hrnčeky denne – rozdelené rovnomerne počas dňa
- Jablková šťava – podľa receptu vyššie
- Deň 2. – 10. :
V týchto dňoch sa stravujeme podľa uvedeného rozvrhu:- Raňajky:
- Ovsená kaša – podľa receptu vyššie
- napijeme sa vývaru
- Obed:
- surová alebo varená zelenina,
- šalát so zálievkou z olivového oleja umeoctu a citrónu,
- polievka s ryžou, jačmeňom alebo pšenom,
- grilovaná ryba
- Vývar zo zeleru a petržlenu – viď. recept vyššie
- Večera:
- kúsok ražného chleba s BIO maslom,
- zeleninová polievka,
- obilniny,
- naturálna ryža,
- pohánka
- vývar alebo bylinkový čaj.
- Raňajky:
Poznámka:
- Obed by mal byť najväčším jedlom dňa, preto je dôležité je však neprejedať sa.
- Pravidlom je prestať jesť, keď dosiahneme pocit plnosti 80%.
Upozornenie:
- Pri zdravotných problémoch detoxikáciu konzultujte so svojím lekárom