ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL • POZNANIE • SEBAROZVOJ

Divoká kuchyňa a liečivé sily prírody

Prečo by sme mali jesť divoké bylinky a rastliny? Naučíme sa, ako ich spracovávať a použiť v kuchyni pri príprave polievok, čajov či iných jednoduchých jedál, ako divoké rastliny začleniť do moderných pokrmov, ako sú omáčky, šaláty či hlavné jedlá. Osvojíme si správne postupy ich sušenia, mrazenia či skladovania, aby sa dali využiť po celý rok.

125.00 

Popis

Obsah kurzu
  1. Zber a rozpoznávanie divokých rastlín

    Prečo by sme mali jesť divoké bylinky a rastliny? Zameriame sa na rozpoznávanie bežných jedlých a liečivých rastlín vo voľnej prírode. Naučíme sa ich identifikovať a osvojiť si bezpečné a správne techniky ich zberu, aby sme mohli ich potenciál využiť v každodennom živote.
  2. Liečivé a jedlé rastliny v prírode, tradičné a moderné využitie (1. časť)
    Preskúmame liečivé vlastnosti vybraných rastlín a ich využitie na podporu zdravia. Naučíme sa, ako ich spracovávať a použiť v kuchyni pri príprave polievok, čajov či iných jednoduchých jedál. Ukážeme si, ako tradičné znalosti kombinovať s modernými technikami pri ich každodennom využití.
  3. Liečivé a jedlé rastliny v prírode, tradičné a moderné využitie (2. časť)
    V tejto časti sa zameriame na ďalšie praktické využitie rastlín v kuchyni i na prípravu sirupov a čajov. Naučíme sa, ako divoké rastliny začleniť do moderných pokrmov, ako sú omáčky, šaláty či hlavné jedlá. Budeme klásť dôraz na bezpečné spracovanie a efektívne používanie rastlín.
  4. Spracovanie a uchovanie rastlín
    Táto časť je venovaná technikám, ktoré nám umožnia uchovať rastliny na dlhšie obdobie. Osvojíme si správne postupy ich sušenia, mrazenia či skladovania, aby sa dali využiť po celý rok. Naučíme sa tiež pripravovať bylinné zmesi, čaje a sirupy, ktoré vám poslúžia kedykoľvek, keď ich budete potrebovať.
No more offers for this product!