Cestoviny a chudnutie? Niekto hovorí ANO, v pohode, niekto zase rezolútne NIE, veď sú predsa plné sacharidov.
Nech už je to tak alebo onak, väčšina športovcov vie, že cestoviny sú výborným zdrojom energie a fazuľa zase obsahuje veľa železa, vápnika, draslíka, vitamínu C a vitamínov skupiny B.
SUROVINY:
Cestoviny:
Omáčka:
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 400 g uvarenej fazule - kúpiť TU
- 1 ČL BIO majoránky
- 1 ČL korenia Garam Masala - kúpiť TU
Na dochutenie:
Príloha:
- zelenina
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Krok 1:
Cestoviny dáme variť na 10 až 15 minút do horúcej filtrovanej vody, ktorú sme si osolili.
Krok 2:
Po uvarení cestoviny zlejeme aj jemne ich prepláchneme studenou vodou.
Krok 3:
Krok 4:
Pridáme uvarenú fazuľu aj s vývarom, ktorý je slaný, preto pokrm už nemusíme soliť.
Krok 5:
Okoreníme korením Garam Masala, a všetko spoločne dusíme 5 až 10 minút.
Krok 6:
Fazuľovú zmes dochutíme podľa potreby Tamari omáčkou.
Krok 7:
Omáčku rozmixujeme a zamiešame do uvarených cestovín.
SERVÍROVANIE:
Tanier s ochutenými cestovinami dozdobíme zeleninou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Máte chuť uvariť ďalšie jedlo s bezlepkovými cestovinami? V takom prípade, tu máme – Cestoviny pohánkové s tofu.
Jeho jednoduchú a rýchlu prípravu isto oceníte nielen v rušných dňoch.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊