Cestoviny s fazuľovou omáčkou

receptyzdravia-cestoviny-s-fazulovou-omackou-featured

Cestoviny a chudnutie? Niekto hovorí ANO, v pohode, niekto zase rezolútne NIE, veď sú predsa plné sacharidov.
Nech už je to tak alebo onak, väčšina športovcov vie, že cestoviny sú výborným zdrojom energie a fazuľa zase obsahuje veľa železa, vápnika, draslíka, vitamínu C a vitamínov skupiny B.

čas prípravy - 30 minút
3 porcie
Element KOV a VODA

SUROVINY:

Cestoviny:
Omáčka:
Na dochutenie:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Choroby

Diéta

Druh jedla

Suroviny

Aktívne látky

Ročné obdobie

POSTUP:

Krok 1:

Cestoviny dáme variť na 10 až 15 minút do horúcej filtrovanej vody, ktorú sme si osolili.

Krok 2:

Po uvarení cestoviny zlejeme aj jemne ich prepláchneme studenou vodou.

Krok 3:
Počas varenia cestovín najemno nakrájame cibuľu a mrkvu a všetko spolu opražíme na sezamovom oleji.
Krok 4:

Pridáme uvarenú fazuľu aj s vývarom, ktorý je slaný, preto pokrm už nemusíme soliť. 

Krok 5:

Okoreníme korením Garam Masala, a všetko spoločne dusíme 5 až 10 minút.

Krok 6:

Fazuľovú zmes dochutíme podľa potreby Tamari omáčkou.

Krok 7:

Omáčku rozmixujeme a zamiešame do uvarených cestovín.

SERVÍROVANIE:

Tanier s ochutenými cestovinami dozdobíme zeleninou a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Máte chuť uvariť ďalšie jedlo s bezlepkovými cestovinami? V takom prípade, tu máme – Cestoviny pohánkové s tofu.
Jeho jednoduchú a rýchlu prípravu isto oceníte nielen v rušných dňoch.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne