Ak je Vám príliš teplo a chcete sa zdravo osviežiť, tak môžete vyskúšať tento veľmi jednoduchý a chuťovo výborný pickles.
čas prípravy - 10 + 30 minút
1 porcia
Element DREVO, KOV a VODA
SUROVINY:
- 2 listy čínskej kapusty
- umeocot - kúpiť TU
- jablkový ocot - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
TIP: Pred kvasením môžeme do kapusty pridať nastrúhanú mrkvu alebo nasekanú jarnú cibuľku.
Krok 1:
Listy čínskej kapusty rukami natrháme na malé kúsky.
Krok 2:
Pridáme pár kvapiek umeoctu a jablkového octu.
Krok 3:
Všetko spolu dobre premiešame, zaťažíme a necháme postáť-prekvasiť minimálne 30 minút.
SERVÍROVANIE:
Po prekvasení kapustu naložíme na tanierik a podávame.
Dobrú chuť 😊
Pozn.: Tento pickles nám v chladničke vydrží 3 až 5 dní.
NÁŠ TIP:
Je tento pickles príliš silný pre Vaše deti? V takom prípade im môžete ponúknuť – Pickles – Jemný krátkodobý.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊