Dnešný recept je ladený troška do zelena. Zelená šošovica, zelený bobkový list, zelený pór a nezabudnime ani na zelený medvedí cesnak. Všetky tieto suroviny spolu krásne ladia a vytvárajú chutné, zdravé a aj výživné jedlo, ktoré poteší nielen náš žalúdok, ale ulahodí i našej duši.
SUROVINY:
Šošovica:
- 250 g zelenej šošovice - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 5 cm riasy Kombu - kúpiť TU
- 2 bobkové listy
- 1 PL slnečnicového oleja
- ½ póru
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL sušeného medvedieho cesnaku alebo 2 PL čerstvého - kúpiť TU
- 2 PL kukuričný škrob alebo Arrowroot - kúpiť TU
Na dochutenie:
- 1 ČL citrónovej šťavy
POSTUP:
Pozn.: Šošovicu prepláchneme a namočíme na pár hodín.
Krok 1:
Vodu z namáčania zlejeme a šošovicu zalejeme novou vodou.
Pozn.: Vody nalejeme toľko, aby jej bolo asi tak 1 cm nad povrch šošovice a privedieme k varu.
Krok 2:
Pridáme riasu Kombu a bobkový list, znížime plameň a varíme asi 25 minút.
Pozn.: Riasa Kombu zvýši v jedle množstvo minerálov, ale nie je nutná.
Krok 3:
Na kolieska nakrájaný pór osmažíme na oleji.
Krok 4:
Osolíme a pridáme uvarenú šošovicu aj s vývarom. Chvíľu spolu podusíme.
Krok 5:
Pridáme medvedí cesnak a zahustíme škrobom, ktorý sme vopred rozmiešali v troche studenej vody. Necháme prejsť varom a vypneme.
Krok 6:
Na dochutenie môžeme pokvapkať citrónom.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú “divokú” šošovicu naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊