receptyzdravia-sosovica-na-divoko-bzl-featured

Dnešný recept je ladený troška do zelena. Zelená šošovica, zelený bobkový list, zelený pór a nezabudnime ani na zelený medvedí cesnak. Všetky tieto suroviny spolu krásne ladia a vytvárajú chutné, zdravé a aj výživné jedlo, ktoré poteší nielen náš žalúdok, ale ulahodí i našej duši.

čas prípravy - 40 minút + čas na namáčanie
4 porcie
Element DREVO

POSTUP:

Pozn.: Šošovicu prepláchneme a namočíme na pár hodín. 

Krok 1:

Vodu z namáčania zlejeme a šošovicu zalejeme novou vodou. 

Pozn.: Vody nalejeme toľko, aby jej bolo asi tak 1 cm nad povrch šošovice a privedieme k varu. 

Krok 2:

Pridáme riasu Kombu a bobkový list, znížime plameň a varíme asi 25 minút.

Pozn.: Riasa Kombu zvýši v jedle množstvo minerálov, ale nie je nutná.

Krok 3:

Na kolieska nakrájaný pór osmažíme na oleji.

Krok 4:

Osolíme a pridáme uvarenú šošovicu aj s vývarom. Chvíľu spolu podusíme.

Krok 5:

Pridáme medvedí cesnak a zahustíme škrobom, ktorý sme vopred rozmiešali v troche studenej vody. Necháme prejsť varom a vypneme.

Krok 6:

Na dochutenie môžeme pokvapkať citrónom.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú “divokú” šošovicu naservírujeme na tanier a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne