Najjednoduchší a najznámejší variant tekvicovej polievky nesmie chýbať ani na našom zozname.
Pokiaľ s tekvicou Hokkaido ešte len začínate, tento recept na vynikajúcu polievku je pre Vás ten pravý. Tekvica Hokkaido má tú výhodu, že sa nemusí lúpať. Stačí ju len nakrájať, dať do hrnca s ostatnými prísadami a polievka sa “sama” uvarí.
SUROVINY:
Polievka:
- 1,5 l filtrovanej vody
- 1 kocka BIO zeleninového bujónu - kúpiť TU
- 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
- 4 ks mrkvy
- riasa Wakame - kúpiť TU
Na dochutenie:
POSTUP:
Krok 1:
Do studenej vody s bujónom dáme variť tekvicu Hokkaido a mrkvu, ktoré sme nakrájali na malé kocky.
Krok 2:
Nezabudneme pridať riasu Wakame a varíme minimálne 60 minút.
Krok 3:
Po dovarení polievku dochutíme ryžovým misom.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú polievku nalejeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Sezóna tekvíc nie je až tak dlhá, a preto by sme ju mali čo najviac využiť v našich kuchyniach. Môžeme ju využiť pri príprave pokrmu, ktoré sa výborne hodí napríklad na večeru – Kukuričné cestoviny s údenou omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊