Zabudnutá Pšenica špaldová sa znovu pomaly dostávala do povedomia verejnosti. Dnes už nie je problém kúpiť si chlieb, pečivo a ani múku, alebo iné výrobky z nej vyrobené. V dnešnom recepte sme na prípravu kaše použili špaldovú krupicu a na dochutenie zmes sušeného ovocia, ktoré nám kašičku krásne osladia. Nezabudli sme ani na celiatikov, takže recept si môžu užiť aj oni.
SUROVINY:
Kaša:
- 1 šálka špaldovej krupice - kúpiť TU
- 3 šálky filtrovanej vody
- 2 PL sušeného ryžového mlieka - kúpiť TU
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Na dochutenie kaše:
Na ozdobu:
- BIO čokoláda
- mandle – opražené - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Diéta
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
TIP: Pokiaľ chceme bezlepkové jedlo tak namiesto špaldovej krupice môžeme použiť kukuričnú krupicu.
Krok 1:
Tri šálky filtrovanej vody privedieme k varu.
Krok 2:
Za postupného miešania vsypeme ryžové mlieko, špaldovú krupicu a pridáme riasu Arame. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15-30 min.
Pozn.: Čas závisí od toho, aké je počasie: Čím je vonku chladnejšie, tým ju varíme dlhšie.
Krok 4:
Do uvarenej kaše zamiešame hrozienka, kustovnicu, škoricu.
SERVÍROVANIE:
Kašu posypeme BIO čokoládou, nasucho opraženými mandľami a podávame.
Dobrú chuť 😍😊
NÁŠ TIP:
😊