Kaša špaldová s BIO čokoládou

Zabudnutá Pšenica špaldová sa znovu pomaly dostávala do povedomia verejnosti. Dnes už nie je problém kúpiť si chlieb, pečivo a ani múku, alebo iné výrobky z nej vyrobené. V dnešnom recepte sme na prípravu kaše použili špaldovú krupicu a na dochutenie zmes sušeného ovocia, ktoré nám kašičku krásne osladia.  Nezabudli sme ani na celiatikov, takže recept si môžu užiť aj oni.

čas prípravy - od 25 - 40 minút
3 porcie
Element DREVO

POSTUP:

TIP: Pokiaľ chceme bezlepkové jedlo tak namiesto špaldovej krupice môžeme použiť kukuričnú krupicu.

Krok 1:

Tri šálky filtrovanej vody privedieme k varu. 

Krok 2:

Za postupného miešania vsypeme ryžové mlieko, špaldovú krupicu a pridáme riasu Arame. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15-30 min.

Pozn.: Čas závisí od toho, aké je počasie: Čím je vonku chladnejšie, tým ju varíme dlhšie.

Krok 4:

Do uvarenej kaše zamiešame hrozienka, kustovnicu, škoricu. 

SERVÍROVANIE:

Kašu posypeme BIO čokoládou, nasucho opraženými mandľami a podávame.
Dobrú chuť 😍😊

NÁŠ TIP:

😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to