Pečené zemiaky so zeleninovým šalátom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je pomerne ťažké vymyslieť nejaké jedlo na každý deň v týždni. Niektoré deti sú vyberavé a iné nemajú problém ani so surovou zeleninou.
Tieto pečené zemiaky si zamilujete nielen Vy, ale aj Vaše malé ratolesti.

čas prípravy - 50 minút
4 porcie
Element ZEM, VODA a DREVO

SUROVINY:

Zemiaky:
Šalát:

POSTUP:

Zemiaky:
Krok 1:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. 

Krok 2:

Plech vymastíme sezamovým olejom a poukladáme naň zemiaky, ktoré si jemne posolíme a porascujeme.

Krok 3:

Zemiaky pečieme trúbe vyhriatej rúre na 150°C približne 30 až 45 minút.

Zeleninový šalát:

Zeleninu nakrájame, pokvapkáme umeoctom a necháme cca 20 minút prekvasiť.

SERVÍROVANIE:

Upečené zemiaky podávame s vykvaseným šalátom. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Niekedy vymyslieť jedlo, ktoré deti ocenia a s chuťou zjedia je nadľudský výkon. Možno by Vám mohol pomôcť recept – Detský Tempeh s cestovinami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to