Je pomerne ťažké vymyslieť nejaké jedlo na každý deň v týždni. Niektoré deti sú vyberavé a iné nemajú problém ani so surovou zeleninou.
Tieto pečené zemiaky si zamilujete nielen Vy, ale aj Vaše malé ratolesti.
čas prípravy - 50 minút
4 porcie
Element ZEM, VODA a DREVO
SUROVINY:
Zemiaky:
- 600 g čerstvých zemiakov
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 ČL celej rasce - kúpiť TU
- soľ
Šalát:
- 3 ks paradajok
- 2 ks zelenej papriky
- 1 ks zelenej uhorky
- umeocot - kúpiť TU
POSTUP:
Zemiaky:
Krok 1:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny.
Krok 2:
Plech vymastíme sezamovým olejom a poukladáme naň zemiaky, ktoré si jemne posolíme a porascujeme.
Krok 3:
Zemiaky pečieme trúbe vyhriatej rúre na 150°C približne 30 až 45 minút.
Zeleninový šalát:
Zeleninu nakrájame, pokvapkáme umeoctom a necháme cca 20 minút prekvasiť.
SERVÍROVANIE:
Upečené zemiaky podávame s vykvaseným šalátom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Niekedy vymyslieť jedlo, ktoré deti ocenia a s chuťou zjedia je nadľudský výkon. Možno by Vám mohol pomôcť recept – Detský Tempeh s cestovinami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊