Či už tekvicová polievka, tekvicový koláč alebo pečená tekvica z klasickej alebo inej tekvice všetko to sú chutné jedlá.
A preto tu máme pre Vás úžasný recept na to, ako si pripraviť jednoduchú chutnú tekvicovú polievku.
SUROVINY:
Polievka:
- 1 ks stredne veľkej cibule
- 1 PL sezamového oleja
- 1 ks strednej mrkvy
- ½ stredne veľkej tekvice
- 1,5 l filtrovanej vody
- 5 cm riasy Wakame - kúpiť TU
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- petržlenová vňať
POSTUP:
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na sezamovom oleji do sklovita.
Krok 2:
Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a tekvicu, zalejeme vodou a privedieme k varu.
Krok 3:
Plameň znížime, k zelenine pridáme riasu Wakame a varíme 20 až 60 minút.
Pozn.: Dobu varu polievky určujeme podľa toho, koľko tepla chceme do organizmu priviezť.
Krok 4:
Po dovarení môžeme polievku rozmixovať.
Krok 5:
Na záver, keď už polievku nevaríme dochutíme ryžovým misom.
SERVÍROVANIE:
Polievku servírujeme ozdobenou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Chceli by ste si nejakou surovinou prepojiť polievku s hlavným jedlom? – Kuskus s tekvicovými semienkami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊