tekvicapolievka

Či už tekvicová polievka, tekvicový koláč alebo pečená tekvica z klasickej alebo inej tekvice všetko to sú chutné jedlá.
A preto tu máme pre Vás úžasný recept na to, ako si pripraviť jednoduchú chutnú tekvicovú polievku.

čas prípravy - od 25 minút
4 porcie
Element ZEM

SUROVINY:

Polievka:
Na dochutenie:
Na ozdobu:

POSTUP:

Krok 1:

Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na sezamovom oleji do sklovita. 

Krok 2:

Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a tekvicu, zalejeme vodou a privedieme k varu. 

Krok 3:

Plameň znížime, k zelenine pridáme riasu Wakame a varíme 20 až 60 minút. 

Pozn.: Dobu varu polievky určujeme podľa toho, koľko tepla chceme do organizmu priviezť.

Krok 4:

Po dovarení môžeme polievku rozmixovať. 

Krok 5:

Na záver, keď už polievku nevaríme dochutíme ryžovým misom.

SERVÍROVANIE:

Polievku servírujeme ozdobenou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Chceli by ste si nejakou surovinou prepojiť polievku s hlavným jedlom? – Kuskus s tekvicovými semienkami
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to