Klasická praženica patrí medzi tie jedlá, ktoré radi vidíme na našom stole najmä v čase raňajok. Ak však z nejakého dôvodu nemôžete alebo nechcete jesť vajíčka, ale na praženicu máte chuť, môžete namiesto vajec použiť Tofu. Ako na to si môžete prečítať v našom recepte.
SUROVINY:
Príloha:
- 1 šálka ovsa - kúpiť TU
- 2 šálky vody
Praženica:
- 1/4 ČL kurkumy - kúpiť TU
- 1/4 ČL mletej rasce - kúpiť TU
- 1/4 ČL mletej papriky - kúpiť TU
- 1/8 ČL čierneho korenia - kúpiť TU
- 1 ČL lahôdkového droždia - kúpiť TU
- štipka soli
- 1 PL vody
- 1 balenie Tofu - kúpiť TU
- olivový olej - kúpiť TU
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
Na ozdobu:
- petržlenová vňať
POSTUP:
Pozn.: Ovos pred varením namočíme na cca 8 hodín.
Krok 1:
Ovos 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú obilninu zalejeme vodou v pomere 1 diel ovsa a 2 diely vody a dáme variť.
Krok 3:
Po zovretí vody znížime plameň a varíme 60 – 90 minút.
Krok 1:
Všetko sušené korenie a droždie zmiešame spolu s vodou.
Krok 2:
Rukou nadrvíme Tofu a ochutíme ho vytvorenou suchou zmesou korenia s droždím.
Krok 3:
Na oleji do zlatista opražíme cibuľku a rozpučený strúčik cesnaku.
Krok 4:
Pridáme ochutené Tofu, premiešame a smažíme 3 – 4 minúty.
SERVÍROVANIE:
Praženicu ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s uvareným ovsom ako prílohou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Lahôdkové droždie v bežných domácnostiach nemá časté využitie. A je to škoda, nielen kvôli nutričným hodnotám, ale aj vďaka jej skvelej chuti. Preto Vám prinášame ďalší recept – Pohánkovo ryžová kasa.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊