receptyzdravia-tofu-prazenica-a-ovos-featured

Klasická praženica patrí medzi tie jedlá, ktoré radi vidíme na našom stole najmä v čase raňajok. Ak však z nejakého dôvodu nemôžete alebo nechcete jesť vajíčka, ale na praženicu máte chuť, môžete namiesto vajec použiť Tofu. Ako na to si môžete prečítať v našom recepte.

čas prípravy - 10minút + príloha - cca 90 minút
4 porcie
Element ZEM

POSTUP:

Pozn.: Ovos pred varením namočíme na cca 8 hodín.

Príloha:
Krok 1:

Ovos 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnutú obilninu zalejeme vodou v pomere 1 diel ovsa a 2 diely vody a dáme variť.

Krok 3:

Po zovretí vody znížime plameň a varíme 60 – 90 minút.

Tofu praženica:
Krok 1:

Všetko sušené korenie a droždie zmiešame spolu s vodou. 

Krok 2:

Rukou nadrvíme Tofu a ochutíme ho vytvorenou suchou zmesou korenia s droždím.

Krok 3:

Na oleji do zlatista opražíme cibuľku a rozpučený strúčik cesnaku. 

Krok 4:

Pridáme ochutené Tofu, premiešame a smažíme 3 – 4 minúty.

SERVÍROVANIE:

Praženicu ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s uvareným ovsom ako prílohou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Lahôdkové droždie v bežných domácnostiach nemá časté využitie. A je to škoda, nielen kvôli nutričným hodnotám, ale aj vďaka jej skvelej chuti. Preto Vám prinášame ďalší recept  – Pohánkovo ryžová kasa
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to