Kúpili ste si rastlinnú nátierku Tataráčik, ale nemáte chuť na nátierku s pečivom? A navyše by ste si dali niečo teplé? Môžete tieto dve požiadavky spojiť…uvariť kašu z pšena a k nej omáčku, ktorou hlavná zložka bude práve Tataráčik. Vyladená chuť korenín rastlinnej nátierky nepotrebuje už žiadne úpravy, ale prečo si do nej niečo nezamiešať…čo? To nájdete v našom recepte…
SUROVINY:
Kaša:
- 250 g pšena - kúpiť TU
- 1 l filtrovanej vody
- 1/2 ČL riasa Arame - kúpiť TU
Omáčka z Tataráčika:
- 1 dcl filtrovanej vody
- 3 ks Tataráčik - rastlinná pomazánka (100g) - kúpiť TU
Na dochutenie omáčky:
- umeocot - kúpiť TU
- 4 ks mrkvy
Na ozdobu:
POSTUP:
Krok 1:
Pšeno dôkladne 3-krát prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnuté pšeno zalejeme filtrovanou vodou v pomere 1:4 a dáme variť.
Krok 3:
Po zovretí znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme na minime 45 – 60 minút.
Krok 1:
Do hrnca dáme 1 dcl vody a rozmiešame v nej nátierky Tataráčik. Povaríme 3 minúty.
Krok 2:
Podľa chuti dochutíme umeoctom.
Krok 3:
Na záver do zmesi zamiešame jemne nastrúhanú mrkvu.
SERVÍROVANIE:
Na tanier naservírujeme pšenovú kašu, polejeme omáčkou z Tataráčiku. Pokrm dozdobíme kokosom alebo mandľami a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊