Naštartujme ráno náladu aj metabolizmus ryžovou kašou, ktorá je doslova pohladením pre žalúdok. Doma pripravená kaša, ochutená omáčkou z prirodzene sladkého ovocia Vás “nakopne” energiou aj vitamínmi. Žiadne dosladzovanie umelými cukrami, len prirodzené a prírodné chute.
SUROVINY:
Kaša:
- 1 šálka ryžovej krupice - kúpiť TU
- 4 šálky filtrovanej vody
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Ovocná zmes:
- 100 g BIO fíg - kúpiť TU
- 100 g BIO hrozienok - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 1 ČL Karobu
- ½ ČL BIO škorice - kúpiť TU
- 2 stredne veľké jablká
Na ozdobu:
Diéta
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Štyri šálky filtrovanej vody privedieme k varu.
Krok 2:
Za stáleho miešania nasypeme ryžovú krupicu.
Krok 3:
Plameň znížime na minimum, pridáme riasu Arame a kašu varíme na minime 15 až 30 minút.
Krok 1:
Figy a hrozienka dáme variť do filtrovanej vody. Vody dáme toľko, aby ovocie bolo ponorené.
Krok 2:
Keď voda začne vrieť pridáme škoricu a karob a varíme 20 minút.
Krok 3:
Na záver zmes rozmixujeme a pridáme nastrúhané jablká.
SERVÍROVANIE:
Kašu naložíme na tanier, ochutíme lahodnou zmesou ovocia, dozdobíme na sucho opraženými mandľami a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Krupica vhodná na uvarenie kaše sa vyrába aj z kukurice. Je rovnako, ako ryžová , bezlepková a preto je vhodná pre celiatikov – Jumbo kaša.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊