receptyzdravia-jumbo-kasa-featured

Kto by ju nemiloval? Kaša…všetci sme nej vyrastali. Bolo a pre mnohých ešte aj stále je, to najobľúbenejšie jedlo na svete.  Dnes Vám predstavíme kukuričnú kašu, ktorá  okrem toho, že je bez lepku je tiež dobrým zdrojom vlákniny, bielkovín a minerálov ako železo, zinok a vitamínu B. Doplnili sme ju omáčkou, v ktorej hlavnú zložku tvorí jeden druh sušeného ovocia, ktorý sme použili v názve…poznáte aké?

čas prípravy - od 25 - 40 minút
2 - 3 porcie
Element OHEŇ

POSTUP:

Kaša:

Ryžové mlieko ohrejeme a zalejeme ním instantnú kukuričnú kašu. V prípade, ak je kaša hustá, zriedime ju ryžovým mliekom.

Omáčka:
Krok 1:

Hrozienka nasekáme na malé kúsky, pridáme nahrubo nastrúhané jablká, zalejeme filtrovanou vodou, ochutíme korením a Karobom. Zmes varíme 15–30 minút. 

Krok 2:

Na záver na zjemnenie pridáme Tahini.

Tip: Ak chceme omáčku zjemniť, môžeme ju rozmixovať.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú kukuričnú kašu polejeme Jumbo omáčkou, pokrm dozdobíme kokosom a opraženými mandľami a podávame.
Dobrú chuť 😊😍

NÁŠ TIP:

Korenie piatich vôní môžeme použiť aj pri príprave sladkého dezertu – Kakaové guľky. Tie sú vhodnou bodkou napríklad po dobrom obede.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to