receptyzdravia-cicerove-kernotto-featured

Cícer je obľúbenou súčasťou vegetariánskej a vegánskej stravy. A niet sa čomu čudovať.
Nielen, že skvele chutí a ponúka mnoho variantov kuchynských úprav, ale jeho zloženie
je veľmi hodnotné aj z nutričného hľadiska.

čas prípravy - 60 minút
2 porcie
Element DREVO a ZEM

SUROVINY:

Kernotto:
Zelenina:
Na dochutenie:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Choroby

Diéta

Druh jedla

Suroviny

Aktívne látky

Ročné obdobie

POSTUP:

Krok 1:

Krúpy dáme variť v pomere 1 diel kernotta a 2 diely filtrovanej vody.

Krok 2:

Keď voda začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme na minime 60 minút.

Krok 3:

Cibuľu, mrkvu a červenú papriku nakrájame na malé kocky.

Krok 4:

Nakrájanú zeleninu aj cicer osmažíme na sezamovom oleji.

Krok 5:

Zmes podlejeme približne 2 dcl horúcej filtrovanej vody, dochutíme soľou, Mahá korením, majoránkou a povaríme 5 minút.

Krok 6:

Ochutenú zeleninovú zmes zamiešame do uvareného kernotta.

Krok 7:

Podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou Johsen Shoyu.

SERVÍROVANIE:

Uvarené kernotto dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Dobrú chuť 😊 

NÁŠ TIP:

Neobvyklé Mahá korenie, ktoré sme dnes použili pri príprave kernotta, je súčasťou aj ďalšieho receptu – Šošovicový prívarok so špaldovou knedľou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne