Cícer je obľúbenou súčasťou vegetariánskej a vegánskej stravy. A niet sa čomu čudovať.
Nielen, že skvele chutí a ponúka mnoho variantov kuchynských úprav, ale jeho zloženie
je veľmi hodnotné aj z nutričného hľadiska.
SUROVINY:
Kernotto:
- 250 g BIO špaldové kernotto – krúpy - kúpiť TU
- 500 ml filtrovaná voda
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Zelenina:
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 1 ks červenej papriky
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 500 g uvareného slaného cíceru - kúpiť TU
- 2 dcl filtrovanej vody
- ½ ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL Mahá korenia alebo rasce - kúpiť TU
- 1 ČL BIO majoránky
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- petržlenová vňať
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Krok 1:
Krúpy dáme variť v pomere 1 diel kernotta a 2 diely filtrovanej vody.
Krok 2:
Keď voda začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme na minime 60 minút.
Krok 3:
Cibuľu, mrkvu a červenú papriku nakrájame na malé kocky.
Krok 4:
Nakrájanú zeleninu aj cicer osmažíme na sezamovom oleji.
Krok 5:
Zmes podlejeme približne 2 dcl horúcej filtrovanej vody, dochutíme soľou, Mahá korením, majoránkou a povaríme 5 minút.
Krok 6:
Ochutenú zeleninovú zmes zamiešame do uvareného kernotta.
Krok 7:
Podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou Johsen Shoyu.
SERVÍROVANIE:
Uvarené kernotto dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Neobvyklé Mahá korenie, ktoré sme dnes použili pri príprave kernotta, je súčasťou aj ďalšieho receptu – Šošovicový prívarok so špaldovou knedľou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊