Raňajkujete dokola stále to isté? Chceli by ste si dať niečo chutné, zdravé a máte aj dostatok času na jej prípravu? V tom prípade je tu kaša, pri ktorej sa dlhšia príprava, hlavne kvôli chuti, oplatí. A navyše pri jej príprave môžete zatiaľ rozliepať oči.
SUROVINY:
Kaša:
- 2 šálky kukuričnej krupice - kúpiť TU
- 8 šálok filtrovanej vody
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Omáčka:
Na ozdobu:
- orechy – opražené
- semienka
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Kukuričnú krupicu varíme v filtrovanej vode v pomere 1:4. Nezabudneme pridať riasu Arame a všetko varíme na miernom plameni po dobu 30–45 min.
Krok 2:
Kukuričnú krupicu varíme v filtrovanej vode v pomere 1:4. Nezabudneme pridať riasu Arame a všetko varíme na miernom plameni po dobu 30–45 min.
Krok 1:
Zmiešame fazuľovú nátierku s Tataráčikom.
Krok 2:
Obe nátierky zalejeme trochou horúcej vody, pridáme Tahini a pomiešame tak, aby nám vznikla omáčka.
SERVÍROVANIE:
Pripravenou omáčkou polejeme kašu, pre chuť ju môžeme dozdobiť opraženými orechami alebo semienkami a podávame.
Dobrú chuť 😊😍
NÁŠ TIP:
Máte radi “slané” raňajky? V takom prípade je tu pre Vás pripravený ďalší recept – Pohánková kaša s adzuki.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊