Myslíte si, že slaná kaša nie je pre Vás to pravé? Ak ste doteraz slané alternatívy odmietali, možno je čas vyskúšať túto! Výborná pohánková kaša môže zmeniť Váš pohľad na slané raňajky a navyše, keď je dochutená omáčkou z fazuľky azuki.
Fazuľka azuki podporuje element VODA, preto má veľmi silné vitalizačné a harmonizačné účinky na obličky a močový mechúr.
SUROVINY:
Kaša:
- 1 šálka pohánky - kúpiť TU
- 4 šálky filtrovanej vody
- morská soľ - kúpiť TU
Fazuľová zmes:
- 1 šálka adzuki fazuliek - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- riasa Kombu - kúpiť TU
- morská soľ - kúpiť TU
- 3 cibule
- 1 ČL Kari korenia - kúpiť TU
- 1 ČL majoránky
Na ozdobu:
- strúhaný kokos alebo tekvicové semienka - kúpiť TU
- červená reďkvička
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Adzuki fazuľky najskôr aspoň na 4 hodiny namočíme.
Krok 1:
Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú pohánku zalejeme vodou a dáme variť.
Krok 3:
Po zovretí znížime plameň, pridáme morskú riasu Kombu a varíme 30 minút na miernom ohni a rozptylke.
Krok 1:
Adzuki fazuľku dáme variť do filtrovanej vody, nezabudneme pridať riasu Kombu a po zovretí varíme 60 minút.
Krok 2:
Potom osolíme morskou soľou podľa chuti a varíme ďalších 10 minút
Krok 3:
Na panvici opražíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Krok 4:
K cibuľke pridáme kari korenie a celé to následne zamiešame do uvarenej fazuľky.
Krok 5:
Na záver zmes ochutíme majoránkou.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú pohánku naservírujeme na tanier. Pohánku polejeme fazuľovou zmesou a dozdobíme na kúsky nakrájanou červenou reďkvičkou a strúhaným kokosom alebo opraženými tekvicovými semienkami.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Zostal Vám po uvarení fazuľky vývar, ktorý je plný sily a zdraviu prospešných látok, a nechcete ho len tak vyliať? Nápoj azuki je tým riešením, ktoré hľadáte.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊