receptyzdravia-pohankova-kasa-s-adzuki-featured

Myslíte si, že slaná kaša nie je pre Vás to pravé? Ak ste doteraz slané alternatívy odmietali, možno je čas vyskúšať túto! Výborná pohánková kaša môže zmeniť Váš pohľad na slané raňajky a navyše, keď je dochutená omáčkou z fazuľky azuki.
Fazuľka azuki podporuje element VODA, preto má veľmi silné vitalizačné a harmonizačné účinky na obličky a močový mechúr.

čas prípravy - 1 hodina a 20 minút
4 porcie
Element VODA

POSTUP:

Pozn.: Adzuki fazuľky najskôr aspoň na 4 hodiny namočíme.

Kaša:
Krok 1:

Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnutú pohánku zalejeme vodou a dáme variť.

Krok 3:

Po zovretí znížime plameň, pridáme morskú riasu Kombu a varíme 30 minút na miernom ohni a rozptylke.

Fazuľová zmes:
Krok 1:

Adzuki fazuľku dáme variť do filtrovanej vody, nezabudneme pridať riasu Kombu a po zovretí varíme 60 minút.

Krok 2:

Potom osolíme morskou soľou podľa chuti a varíme ďalších 10 minút

Krok 3:

Na panvici opražíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. 

Krok 4:

K cibuľke pridáme kari korenie a celé to následne zamiešame do uvarenej fazuľky. 

Krok 5:

Na záver zmes ochutíme majoránkou.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú pohánku naservírujeme na tanier. Pohánku polejeme fazuľovou zmesou a dozdobíme na kúsky nakrájanou červenou reďkvičkou a strúhaným kokosom alebo opraženými tekvicovými semienkami.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Zostal Vám po uvarení fazuľky vývar, ktorý je plný sily a zdraviu prospešných látok, a nechcete ho len tak vyliať? Nápoj azuki je tým riešením, ktoré hľadáte.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to