Omáčka z červenej šošovice

receptyzdravia-omacka-z-cervenej-sosovice-featured

Omáčka z červenej šošovice v sebe skvelo kombinuje vône a chute korenia akým je Garam Masala, majoránka a tiež cesnak. Skvelou prílohou je trojfarebná ryža, ale aj mrkvovo-kapustové pickles. 

čas prípravy - 45 minút
4 porcie
Element OHEŇ a KOV

SUROVINY:

Omáčka:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Krok 1:

Červenú šošovicu varíme vo vode asi pol hodiny.

Krok 2:

Cibuľu jemne osmahneme na sezamovom oleji. 

Krok 3:

Pridáme ku nej uvarenú šošovicu, soľ a korenie a podusíme 10 minút.

Krok 4:

Na záver pridáme pretlačený cesnak.

SERVÍROVANIE:

Podávame s uvarenou trojfarebnou ryžou, mrkvovo-kapustovým pickles a celý pokrm ozdobíme opraženými tekvicovými semiačkami.
Dobrú chuť😊

NÁŠ TIP:

Nakladaná zelenina sa na našich stoloch najčastejšie objavuje ako kyslá kapusta alebo ešte “kvašáky” – kvasené uhorky. Je však toľko možností napríklad – Pickles – Jemný krátkodobý alebo Pickles – Cviklový.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne