Omáčka z červenej šošovice v sebe skvelo kombinuje vône a chute korenia akým je Garam Masala, majoránka a tiež cesnak. Skvelou prílohou je trojfarebná ryža, ale aj mrkvovo-kapustové pickles.
SUROVINY:
Omáčka:
- 1 šálka červenej šošovice - kúpiť TU
- 3 šálky vody
- 3 stredne veľké cibule
- sezamový olej - kúpiť TU
- 1 ČL soli
- 1 ČL korenia Garam Masala - kúpiť TU
- 1 ČL majoránky
- 4 strúčiky cesnaku
Príloha:
- trojfarebná ryža – uvarená
- mrkvovo-kapustové pickles
- tekvicové semiačka – osmažené
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Červenú šošovicu varíme vo vode asi pol hodiny.
Krok 2:
Cibuľu jemne osmahneme na sezamovom oleji.
Krok 3:
Pridáme ku nej uvarenú šošovicu, soľ a korenie a podusíme 10 minút.
Krok 4:
Na záver pridáme pretlačený cesnak.
SERVÍROVANIE:
Podávame s uvarenou trojfarebnou ryžou, mrkvovo-kapustovým pickles a celý pokrm ozdobíme opraženými tekvicovými semiačkami.
Dobrú chuť😊
NÁŠ TIP:
Nakladaná zelenina sa na našich stoloch najčastejšie objavuje ako kyslá kapusta alebo ešte “kvašáky” – kvasené uhorky. Je však toľko možností napríklad – Pickles – Jemný krátkodobý alebo Pickles – Cviklový.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊