Mnohí rodičia už poznajú vplyv probiotík na zlepšenie imunity dieťaťa a snažia sa preto vo zvýšenej miere zaraďovať kvasené výrobky. Ak si dáme na konci jedla kvasený šalát – pickles, podporujeme trávenie a celkovo organizmus, pretože obsahuje minerály a vlákninu.
SUROVINY:
- 3 ks stredne veľkej červenej repy – cvikle
- 1 ks stredne veľkej cibule
- ½ ČL morskej soli - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Červenú repu kefkou dôkladne umyjeme, ale nešúpeme.
Krok 2:
Cviklu nahrubo nastrúhame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a dobre premiešame.
Krok 3:
Zmes preložíme do keramického hrnca, zaťažíme a necháme kvasiť minimálne 12 hodín.
Pozn.: Na kvasenie môžeme použiť keramický hrniec alebo tzv. „picklesáka“. Na zeleninu položíme drevenú doštičku alebo tanierik tak, aby zakryl čo najväčšiu časť jej povrchu. Zaťažíme skalou alebo naplnenou 0,7l fľašou.
Pokiaľ máme „picklesák“, ktorého súčasťou je mechanizmus vyvíjajúci tlak, je to jednoduchšie.
SERVÍROVANIE:
Vykvasenú zeleninu preložíme na tanierik a podávame s jedlom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ak Vaše dieťa ešte “nedáva” tento druh výbornej zeleniny, môžete mu skúsiť ponúknuť jemnú kvasenú mrkvičku a ..pozrite si v recepte na 😉 – Pickles – Jemný krátkodobý.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊