Špaldové tyčinky dobre nahradia všelijaké mastné a veľkým množstvom soli sypané dobroty. Sú bohaté na vlákninu, sympaticky dlhé a nie je ich nikdy dosť.
Môžete ich jesť len tak, alebo ich namáčať do domácich nátierok.
SUROVINY:
Cesto:
Na posypanie:
- 50 g BIO nelúpaného sezamu alebo ľanová semienka
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
Krok 2:
Cesto vyvaľkáme na 0,5 cm hrúbku a rádielkom nakrájame tyčinky.
Krok 3:
Tyčinky preložíme na plech, potrieme vodou, posypeme semienkami podľa chuti.
Krok 4:
Tyčinky pečieme na vymastenom plechu 15–20 minút, v trúbe vyhriatej na 170 stupňov.
SERVÍROVANIE:
Upečené tyčinky necháme vychladnúť a … podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Tyčinky, ktoré sme si dnes pripravili, sa výborne hodia aj na rodinné oslavy. A čím ešte ponúknuť hostí? Niečo sladké a chutné – Orechové guličky, pripravené zo sladkého sušeného ovocia a orechov.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊