Tieto cookies si zamilujete nielen kvôli kokosovej chuti. Kokos čoraz viac používame v kuchyni vďaka jeho pozitívnym účinkom na naše zdravie.
Je to výborná “rýchlovka” vhodná ako zdravé raňajky, desiata do školy či práce alebo jednoduchý dezert.
SUROVINY:
Cesto:
- 100 g hrozienok – nesírených, nesladených - kúpiť TU
- 2 ks stredne veľkých jabĺk
- 200 g ovsených vločiek s klíčkami - kúpiť TU
- 100 g BIO strúhaného kokosu - kúpiť TU
- 100 g BIO slnečnicových semienok - mleté
- 1/2 ČL BIO mletej škorice
- 50 g chia semienok - kúpiť TU
- 500 ml BIO ryžového mlieka - kúpiť TU
- 4 PL Agáve sirupu alebo javorového sirupu - kúpiť TU
Na vymastenie plechu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Krok 1:
Hrozienka najemno nasekáme a jablká nastrúhame.
Krok 2:
Všetky suché ingrediencie zmiešame dokopy.
Krok 3:
K nim primiešame hrozienka a nastrúhané jablká.
Krok 4:
Zmes zalejeme horúcim ryžovým mliekom, ktoré sme osladili sirupom.
Krok 5:
Všetko spolu dobre premiešame a necháme odstáť 30 minút.
Krok 6:
Z vytvorenej zmesi formujeme cookies a ukladáme ich na plech natretý sezamovým olejom alebo ich kladieme na pečiaci papier.
Krok 7:
Pečieme cca 20 min pri teplote 180 °C.
TIP: Cookies môžeme obmieňať podľa chuti. Kokos môžeme nahradiť makom, môžeme použiť iné semiačka, použiť lesné ovocie, prípadne perníkové korenie.
SERVÍROVANIE:
Po upečení, necháme cookies vychladnúť, poukladáme ich na tanier a podávame.
Dobrú chuť. 😊
NÁŠ TIP:
V dnešnom recepte sme ako jednu prísadu použili chia semienka. Pokiaľ sa chcete dozvedieť niečo viac o účinkov na telo, môžete si prečítať článok – Chia semiačka (semiačka šalvie španielskej)
A pokiaľ by ste ich chceli použiť aj niekde inde, ako “len” v jogurte, je tu napríklad – Kukuričný knedlík s chia semiačkami.
Nech sa páči, vyskúšajte. 😊