Očistná kúra podľa piatich elementov – Nadstavba

ocistnakurapodlapiatichelementovnadstavba

DREVO

  • Raž, pšenica, špalda
  • Kyslá kapusta, kel, kapusta, brokolica, hlávkový šalát
  • Riasa Wakame
  • Príprava na pare
  • Skorocel, bobkový list, nové korenie, jablkový ocot, citrónová Šťava
  • Kyslá chuť
  • Zelená farba
  • Aktívna hudba, Bach
  • Ěter. oleje: bergamot, rumanček, grep, pomaranč, myší chvostík
  • Pečeň, žlčník (11.-15.slabosť ; 23.-03.sila), tkanivá, šľachy, väzy, oči (zrak)

OHEŇ

  • Pohánka s kukuricou 1:3
  • Mrkva, cvikla, paštrnák
  • Opražená riasa Nori
  • Praženie
  • Púpava, opražený nelúpaný sezam, pražená rozdrvená morská riasa
  • Jemne horká chuť
  • Červená farba
  • Chopin, rap
  • Éter. oleje: jazmín, vavrín, levanduľa, medovka, neroli, ruža, rozmarín, ylang-ylang, pačuli, mäta
  • Srdce, tenké črevo (07.-11. , 23.-03.slabosť ; 19.-23. , 11.-15.sila), cievy, ústa (reč)

ZEM

  • Pšeno alebo ovos
  • Kapusta, cibuľa, karfiol, tekvica, dyňa Hokkaido
  • Riasa Arame
  • Dlhšie varenie
  • Kvet sedmokrásky, fenikel, sladké drievko, sójová omáčka Johsen Shoyu
  • Sladká chuť
  • Žltá a okrová farba
  • Vivaldi, Mozart
  • Ěter. oleje: kardamom, koriander, fenikel, kadidlo, citrón, majorán, myrha
  • Žalúdok, slezina, slinivka brušná (19.-23.slabosť ; 07.-11.sila)svaly, jazyk (chuť)

KOV

  • Ryža alebo jačmeň (aj spolu)
  • Čierna a biela reďkovka, kaleráb, zeler, petržlen (nasolené)
  • Riasa Hijiki
  • Kratšie varenie
  • Mladé lístky brezy, rasca, saturejka, kari korenie, klinček
  • Pikantná chuť
  • Biela, bledomodrá a strieborná farba,
  • Detské riekanky a pesničky
  • Éter. oleje: cyprus, šalvia, eukalyptus, yzop, borovica, tea tree, tymián
  • Pľúca, hrubé črevo (15.-19.slabosť ; 03.-07.sila), koža, nos (čuch)

VODA

  • Tmavá fazuľa alebo pohánka
  • Mrkva, červená reďkovka, fazuľové struky
  • Riasa Kombu
  • Pečenie
  • Ligurček, gomasio, čerstvé morské riasy, zázvor, umeocot
  • Jemne slaná chuť
  • Čierna, tmavomodrá a fialová farba,
  • Beethoven
  • Éter. oleje: céder, pelargónia, zázvor, jalovec, tymián
  • Obličky, močový mechúr (03.-07.slabosť ; 15.-19.sila), kosti, uši (sluch)
5-DŇOVÁ OČISTNÁ KÚRA, kde sa každý deň venuje jednému elementu

1.DEŇ

Ráno:

  • kyslá kapustová polievka s brokolicou
    • veľmi krátko varená kyslá kapusta s riasou Wakame a bobkovým listom,
    • ochutená citrónovou šťavou,
    • brokolica len naparená v horúcej polievke

Desiata:

  • polievka z rána s pridaním uvarenej pšenice špaldy

Obed:

  • raž s brokolicou a šalátom
    • uvarená raž s riasou Wakame,
    • ochutená jablkovým octom,
    • podávať s naparenou brokolicou a hlávkovým šalátom

Olovrant:

  • porcia buď ako na desiatu alebo ako na obed, či večeru

Večera:

  • raž so pšenicou špalda s napareným kelom a kyslou kapustou

Ďalšie:

  • celý deň popíjať panenský čaj zo skorocela (cez noc nechať lúhovať natrhaný skorocel v 2litrovej fľaši s vodou) alebo piť vodu s citrónovou šťavou, či uvarený skorocelový čaj
  • nosiť zelené oblečenie,
  • využívať aromaterapiu s éterickými olejmi
  • po celú noc mať priložený termofor na pravej strane, tam kde je pečeň

2.DEŇ

Ráno:

  • cviklovo – mrkvová polievka
    • nasucho opražená cvikla a mrkva,
    • potom uvarená a ochutená praženou morskou riasou Nori

Desiata:

  • polievka z rána s pridaním uvarenej pohánky s kukuricou

Obed:

  • pohánka s kukuricou, mrkvou a paštrnákom
    • nasucho opraženú pohánku a kukuricu uvariť,
    • podávať s nasucho opraženou nastrúhanou mrkvou a paštrnákom,
    • posypať opraženými sezamovými semienkami a nad plameňom opraženou riasou Nori

Olovrant:

  • porcia buď ako na desiatu alebo ako na obed, či večeru

Večera:

  • pohánka s kukuricou, mrkvou a cviklou
    • všetko nasucho opražiť a uvariť,
    • nakoniec nad plameňom opražená riasa Nori

Ďalšie:

  • Celý deň popíjať panenský čaj z púpavy alebo uvarený čaj zo sezamových semienok
  • Nosiť červené oblečenie…

3.DEŇ

Ráno:

  • cibuľovo – karfiolová polievka
    • variť minimálne 20 minút s riasou Arame,
    • ochutiť sójovou omáčkou

Desiata:

  • polievka z rána s pridaním uvareného ovsa

Obed:

  • ovos s tekvicou a cibuľou
    • uvarený ovos s riasou Arame,
    • dlho varená tekvica s cibuľou ochutená sójovou omáčkou

Olovrant:

  • porcia buď ako na desiatu alebo ako na obed, či večeru

Večera:

  • pšeno s cibuľou a kapustou
    • uvarené pšeno s riasou Arame a dlho varenou zeleninou so sójovou omáčkou

Ďalšie:

  • Celý deň popíjať panenský čaj z kvetu sedmokrásky alebo uvarený čaj z feniklu
  • Nosiť žlté oblečenie…

Riasa Arame

4.DEŇ

  • Najlepšie začať deň klystírom a až potom raňajkovať

Ráno:

  • petržlenovo – zelerová polievka
    • variť maximálne 10 minút s riasou Hijiki,
    • ochutiť rascou

Desiata:

  • polievka z rána s pridaním uvarenej ryže

Obed:

  • jačmenné krúpy s bielou reďkovkou a kalerábom
    • uvarený jačmeň s riasou Hijiki a kari korením,
    • mierne uvarená reďkovka v klinčeku,
    • nastrúhaný surový kaleráb a zasolený na 20 minimálne

Olovrant:

  • porcia buď ako na desiatu alebo ako na obed, či večeru

Večera:

  • ryža s petržlenom a čiernou reďkovkou
    • uvarená ryža s riasou Hijiki a kari korením,
    • mierne uvarený petržlen v saturejke,
    • nastrúhaná surová čierna reďkovka a zasolená na 30 minút.

Ďalšie:

  • Celý deň popíjať panenský čaj z mladých lístkov brezy alebo uvarený čaj z rasce.
  • Nosiť biele oblečenie…

5.DEŇ

Ráno:

  • mrkvová polievka s fazuľovými strukmi
    • variť maximálne 20 minút so sójovou omáčkou a s namočenou riasou Kombu

Desiata:

  • polievka z rána s pridaním uvarenej pohánky

Obed:

  • fazuľa s mrkvou a reďkovkou
    • uvarená fazuľa s riasou Kombu,
    • mrkva a reďkovka sa spolu s fazuľou upečie v rúre,
    • ochutí sójovou omáčkou a posype gomasiom

Olovrant:

  • porcia buď ako na desiatu alebo ako na večeru

Večera:

  • pohánka s mrkvou a reďkovkou
    • uvarená pohánka s namočenou riasou Kombu,
    • ochutená zázvorom,
    • zmiešaná s nastrúhanou surovou mrkvou a reďkovkou,
    • všetko spolu zapečené v rúre,
    • posypané gomasiom

Ďalšie:

  • Celý deň popíjať panenský čaj z čerstvého ligurčeka alebo vodu s umeoctom, či uvarený
  • Zázvorový čaj
  • Nosiť tmavé oblečenie…
Poznámka na záver:
  • Táto očista sa môže robiť maximálne 30 dní, kedy v jednom elemente sme 6 dní.
  • Najlepšie je začať v dňoch po splne a končiť novom.

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to