DREVO
- Raž, pšenica, špalda
- Kyslá kapusta, kel, kapusta, brokolica, hlávkový šalát
- Riasa Wakame
- Príprava na pare
- Skorocel, bobkový list, nové korenie, jablkový ocot, citrónová Šťava
- Kyslá chuť
- Zelená farba
- Aktívna hudba, Bach
- Ěter. oleje: bergamot, rumanček, grep, pomaranč, myší chvostík
- Pečeň, žlčník (11.-15.slabosť ; 23.-03.sila), tkanivá, šľachy, väzy, oči (zrak)
OHEŇ
- Pohánka s kukuricou 1:3
- Mrkva, cvikla, paštrnák
- Opražená riasa Nori
- Praženie
- Púpava, opražený nelúpaný sezam, pražená rozdrvená morská riasa
- Jemne horká chuť
- Červená farba
- Chopin, rap
- Éter. oleje: jazmín, vavrín, levanduľa, medovka, neroli, ruža, rozmarín, ylang-ylang, pačuli, mäta
- Srdce, tenké črevo (07.-11. , 23.-03.slabosť ; 19.-23. , 11.-15.sila), cievy, ústa (reč)
ZEM
- Pšeno alebo ovos
- Kapusta, cibuľa, karfiol, tekvica, dyňa Hokkaido
- Riasa Arame
- Dlhšie varenie
- Kvet sedmokrásky, fenikel, sladké drievko, sójová omáčka Johsen Shoyu
- Sladká chuť
- Žltá a okrová farba
- Vivaldi, Mozart
- Ěter. oleje: kardamom, koriander, fenikel, kadidlo, citrón, majorán, myrha
- Žalúdok, slezina, slinivka brušná (19.-23.slabosť ; 07.-11.sila)svaly, jazyk (chuť)
KOV
- Ryža alebo jačmeň (aj spolu)
- Čierna a biela reďkovka, kaleráb, zeler, petržlen (nasolené)
- Riasa Hijiki
- Kratšie varenie
- Mladé lístky brezy, rasca, saturejka, kari korenie, klinček
- Pikantná chuť
- Biela, bledomodrá a strieborná farba,
- Detské riekanky a pesničky
- Éter. oleje: cyprus, šalvia, eukalyptus, yzop, borovica, tea tree, tymián
- Pľúca, hrubé črevo (15.-19.slabosť ; 03.-07.sila), koža, nos (čuch)
VODA
- Tmavá fazuľa alebo pohánka
- Mrkva, červená reďkovka, fazuľové struky
- Riasa Kombu
- Pečenie
- Ligurček, gomasio, čerstvé morské riasy, zázvor, umeocot
- Jemne slaná chuť
- Čierna, tmavomodrá a fialová farba,
- Beethoven
- Éter. oleje: céder, pelargónia, zázvor, jalovec, tymián
- Obličky, močový mechúr (03.-07.slabosť ; 15.-19.sila), kosti, uši (sluch)
5-DŇOVÁ OČISTNÁ KÚRA, kde sa každý deň venuje jednému elementu
1.DEŇ
Ráno:
- kyslá kapustová polievka s brokolicou
- veľmi krátko varená kyslá kapusta s riasou Wakame a bobkovým listom,
- ochutená citrónovou šťavou,
- brokolica len naparená v horúcej polievke
Desiata:
- polievka z rána s pridaním uvarenej pšenice špaldy
Obed:
- raž s brokolicou a šalátom
- uvarená raž s riasou Wakame,
- ochutená jablkovým octom,
- podávať s naparenou brokolicou a hlávkovým šalátom
Olovrant:
- porcia buď ako na desiatu alebo ako na obed, či večeru
Večera:
- raž so pšenicou špalda s napareným kelom a kyslou kapustou
Ďalšie:
- celý deň popíjať panenský čaj zo skorocela (cez noc nechať lúhovať natrhaný skorocel v 2litrovej fľaši s vodou) alebo piť vodu s citrónovou šťavou, či uvarený skorocelový čaj
- nosiť zelené oblečenie,
- využívať aromaterapiu s éterickými olejmi
- po celú noc mať priložený termofor na pravej strane, tam kde je pečeň
2.DEŇ
Ráno:
- cviklovo – mrkvová polievka
- nasucho opražená cvikla a mrkva,
- potom uvarená a ochutená praženou morskou riasou Nori
Desiata:
- polievka z rána s pridaním uvarenej pohánky s kukuricou
Obed:
- pohánka s kukuricou, mrkvou a paštrnákom
- nasucho opraženú pohánku a kukuricu uvariť,
- podávať s nasucho opraženou nastrúhanou mrkvou a paštrnákom,
- posypať opraženými sezamovými semienkami a nad plameňom opraženou riasou Nori
Olovrant:
- porcia buď ako na desiatu alebo ako na obed, či večeru
Večera:
- pohánka s kukuricou, mrkvou a cviklou
- všetko nasucho opražiť a uvariť,
- nakoniec nad plameňom opražená riasa Nori
Ďalšie:
- Celý deň popíjať panenský čaj z púpavy alebo uvarený čaj zo sezamových semienok
- Nosiť červené oblečenie…
3.DEŇ
Ráno:
- cibuľovo – karfiolová polievka
- variť minimálne 20 minút s riasou Arame,
- ochutiť sójovou omáčkou
Desiata:
- polievka z rána s pridaním uvareného ovsa
Obed:
- ovos s tekvicou a cibuľou
- uvarený ovos s riasou Arame,
- dlho varená tekvica s cibuľou ochutená sójovou omáčkou
Olovrant:
- porcia buď ako na desiatu alebo ako na obed, či večeru
Večera:
- pšeno s cibuľou a kapustou
- uvarené pšeno s riasou Arame a dlho varenou zeleninou so sójovou omáčkou
Ďalšie:
- Celý deň popíjať panenský čaj z kvetu sedmokrásky alebo uvarený čaj z feniklu
- Nosiť žlté oblečenie…
Riasa Arame
4.DEŇ
- Najlepšie začať deň klystírom a až potom raňajkovať
Ráno:
- petržlenovo – zelerová polievka
- variť maximálne 10 minút s riasou Hijiki,
- ochutiť rascou
Desiata:
- polievka z rána s pridaním uvarenej ryže
Obed:
- jačmenné krúpy s bielou reďkovkou a kalerábom
- uvarený jačmeň s riasou Hijiki a kari korením,
- mierne uvarená reďkovka v klinčeku,
- nastrúhaný surový kaleráb a zasolený na 20 minimálne
Olovrant:
- porcia buď ako na desiatu alebo ako na obed, či večeru
Večera:
- ryža s petržlenom a čiernou reďkovkou
- uvarená ryža s riasou Hijiki a kari korením,
- mierne uvarený petržlen v saturejke,
- nastrúhaná surová čierna reďkovka a zasolená na 30 minút.
Ďalšie:
- Celý deň popíjať panenský čaj z mladých lístkov brezy alebo uvarený čaj z rasce.
- Nosiť biele oblečenie…
5.DEŇ
Ráno:
- mrkvová polievka s fazuľovými strukmi
- variť maximálne 20 minút so sójovou omáčkou a s namočenou riasou Kombu
Desiata:
- polievka z rána s pridaním uvarenej pohánky
Obed:
- fazuľa s mrkvou a reďkovkou
- uvarená fazuľa s riasou Kombu,
- mrkva a reďkovka sa spolu s fazuľou upečie v rúre,
- ochutí sójovou omáčkou a posype gomasiom
Olovrant:
- porcia buď ako na desiatu alebo ako na večeru
Večera:
- pohánka s mrkvou a reďkovkou
- uvarená pohánka s namočenou riasou Kombu,
- ochutená zázvorom,
- zmiešaná s nastrúhanou surovou mrkvou a reďkovkou,
- všetko spolu zapečené v rúre,
- posypané gomasiom
Ďalšie:
- Celý deň popíjať panenský čaj z čerstvého ligurčeka alebo vodu s umeoctom, či uvarený
- Zázvorový čaj
- Nosiť tmavé oblečenie…
Poznámka na záver:
- Táto očista sa môže robiť maximálne 30 dní, kedy v jednom elemente sme 6 dní.
- Najlepšie je začať v dňoch po splne a končiť novom.