Jeseň sa blíži, a to je ideálny čas na sýte husté polievky plné zeleniny a surovín, ktoré mnohí máme aj z úrody našej záhrady.
Ak sa chcete zohriať a dostať do tela plno vitamínov, odporúčame začať obed teplou polievkou.
SUROVINY:
Polievka:
- 100 g cibule
- 1,5 PL slnečnicového oleja
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 1 ks stredne veľkého zeleru
- 1,5 l vody
- 5 cm riasy Wakame - kúpiť TU
- 1/2 ČL zázvorovej šťavy
- 200 g špaldových niťoviek - kúpiť TU
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- zelerová vňať
POSTUP:
Krok 1:
Najskôr namočíme riasu Wakame, ktorú použijeme ďalej v recepte.
Krok 2:
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a opražíme na oleji do zlatista.
Krok 3:
Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a zeler a všetko krátko podusíme. Zeleninu zalejeme horúcou pramenitou vodou a privedieme do varu.
Krok 4:
Pridáme riasu na kocky nakrájanú riasu Wakame, ktorú sme vopred namočili a varíme 8 minút.
Krok 5:
Pridáme špaldové niťovky a polievku ďalej varíme ďalších 10 minút.
Krok 6:
Pred dovarením pridáme zázvorovú šťavu.
Krok 7:
Polievku necháme po vypnutí 3 minúty odstáť a až potom pridáme Miso, ktoré sme rozriedili v troche horúcej polievky.
SERVÍROVANIE:
Polievku servírujeme ozdobenú najemno nasekanou zelerovou vňaťou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Hľadáte polievku, ktorá ešte viac zasýti a zohreje? – Polievka Zimná.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊