Praženica je jedno z jedál, ktoré si ľudia len ťažko vedia predstaviť bez vajec. A predsa sa to dá!
Praženica bez vajíčok s nízkym obsahom cholesterolu a neuveriteľne presvedčivou chuťou, ktorú jej dodáva hlavná prísada menom Tofu.
SUROVINY:
Praženica:
- 1 ks veľkej cibule
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 400 g Tofu biele - kúpiť TU
- 1/2 šálky vody
- štipka morskej soli - kúpiť TU
- 1 PL Kari korenia - kúpiť TU
Na dochutenie:
POSTUP:
Krok 1:
Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita.
Krok 2:
Pridáme biele tofu, ktoré sme si rukami rozdrvili a krátko orestujeme.
Krok 3:
Zalejeme vodou, ochutíme soľou, kari korením a necháme 5 minút povariť.
Krok 4:
Nakoniec podľa potreby dochutíme Tamari omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Praženicu naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pokiaľ by ste si chceli niečo o Tofu prečítať, máme pre Vás pripravený článok, v ktorom sa môžete dozvedieť množstvo zaujímavých informácií – Tofu,
A ak by ste si chceli ešte niečo uvariť, odporúčame napríklad – Kelové rolky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊