Keď vonku celý deň prší, je ideálna príležitosť si uvariť niečo dobrého a sýteho. Dnes zvíťazil Seitan s kôprovou omáčkou.
SUROVINY:
Seitan:
Omáčka:
- 3 ks stredne veľkej cibule
- 300 g Tofu majonézy - kúpiť TU
- 5 PL čerstvo nasekaného kôpru
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
Na dochutenie omáčky:
Na ozdobu:
- čerstvý kôpor
POSTUP:
Seitan natural nakrájame na kocky a varíme 50 minút vo vode, ktorú sme ochutili sójovou omáčkou.
Pozn.: Vodu po dovarení Seitanu nezlievame, použijeme ju ďalej v recepte.
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na kocky a speníme na oleji.
Krok 2:
Pridáme uvarený seitan a všetko podlejeme vodou, ktorá zostala po uvarení seitanu. Dusíme 8 minút.
Krok 3:
Hrniec odstavíme z plameňa, zamiešame Tofu majonézu, nasekaný kôpor a dochutíme jablkovým octom.
SERVÍROVANIE:
Seitan v omáčke servírujeme na tanier, ozdobíme čerstvým kôprom a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Seitan sa stal obľúbenou náhradou mäsa, a preto sme pripravili ďalšie recepty, v ktorých je použitá táto surovina, napríklad – Seitanový prívarok s ryžou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊