Dnes ste si povedali, že to chce poriadne zdravé a chutné jedlo. Aj keď je horúco, chuť na marinovaný seitan bola. To keď sa od rána fyzicky robí …… áno… na záhrade to niekedy býva drina!
Doprajte si jedinečný zážitok z jedla touto fantastickou kombináciou chuti.
SUROVINY:
Marináda:
- 3 PL vody
- ½ PL zázvorovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL Johsen Shoyu – sójová omáčka - kúpiť TU
Seitan:
- 5 plátkov Seitan natural - 1cm hrubé)
- 2 PL Arrowroot – škrob alebo maizena - kúpiť TU
Na vyprážanie:
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Seitanové plátky, ktoré sme vysušili papierom alebo utierkou potrieme marinádou.
Krok 2:
Takto upravený Seitan necháme 2 hodiny odležať.
Krok 3:
Panvicu nahrejeme, potrieme olejom a obalené plátky vysmažíme z oboch strán do zlatista.
Krok 4:
Namarinované bifteky obalíme v maizene.
Do vody dáme zázvorovú šťavu, pretlačený cesnak a sójovú omáčku a dobre zamiešame.
SERVÍROVANIE:
Seitanové bifteky naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Seitan je variabilná surovina, a ďalší recept Vás o tom presvedčí – Seitanové rezne s kelovou omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊