receptyzdravia-sosovicove-karbonatky-featured

Rozhodli ste sa dať na bezmäsitú stravu, ale pritom máte radi chute a tvary “klasického” jedla?
V tom prípade sú pre Vás vhodné recepty, ktoré zahŕňajú obe podmienky, a tento má v sebe navyše niečo netradičné.

čas prípravy - 20 minút
3 porcie
Element OHEŇ a DREVO

SUROVINY:

Karbonátky:
Na obaľovanie:
Na vyprážanie:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili ryžu natural. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej varením, odporúčame si pozrieť – Ryža natural – základný recept.

Krok 1:

Do uvarenej šošovice zamiešame Kari korenie, morskú soľ a roztlačený cesnak.

Krok 2:

Podľa potreby zahustíme Hraškou, tak aby sa nám dali tvarovať karbonátky.

Pozn.: Na obalenie použijeme Hrašku, ktorá nám ostala po zahustení karbonátkou.

Krok 3:

Karbonátky obaľujeme v suchej Hraške a vyprážame v slnečnicovom oleji.

SERVÍROVANIE:

Na tanier naservírujeme ryžu a k nej pridáme vysmažené karbonátky a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Zelená šošovica je výborná, však? Ak by ste si ju chceli ešte pripraviť, je tu v zálohe jeden recept na – Zelená šošovica s knedlíkom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to