Rozhodli ste sa dať na bezmäsitú stravu, ale pritom máte radi chute a tvary “klasického” jedla?
V tom prípade sú pre Vás vhodné recepty, ktoré zahŕňajú obe podmienky, a tento má v sebe navyše niečo netradičné.
SUROVINY:
Karbonátky:
- 400 g zelenej šošovice uvarenej s riasou Kombu
- 1 ČL Kari korenia - kúpiť Tu
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 5 strúčikov cesnaku
- Hraška pikant - na zahustenie - kúpiť TU
Na obaľovanie:
- 150 g Hraška pikant
Na vyprážanie:
Príloha:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili ryžu natural. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej varením, odporúčame si pozrieť – Ryža natural – základný recept.
Krok 1:
Do uvarenej šošovice zamiešame Kari korenie, morskú soľ a roztlačený cesnak.
Krok 2:
Podľa potreby zahustíme Hraškou, tak aby sa nám dali tvarovať karbonátky.
Pozn.: Na obalenie použijeme Hrašku, ktorá nám ostala po zahustení karbonátkou.
Krok 3:
Karbonátky obaľujeme v suchej Hraške a vyprážame v slnečnicovom oleji.
SERVÍROVANIE:
Na tanier naservírujeme ryžu a k nej pridáme vysmažené karbonátky a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Zelená šošovica je výborná, však? Ak by ste si ju chceli ešte pripraviť, je tu v zálohe jeden recept na – Zelená šošovica s knedlíkom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊