Veľká zelená šošovica je veľmi podobná šošovici hnedej. Po uvarení je hnedo-zelená a chutí ako nelúpaná červená šošovica.
Ideálny pokrm do chladnejších jarných dní, ktorý nielen že výborne chutí, ale aj zahreje, zasýti a podporí pečeň.
SUROVINY:
Šošovica:
- 250 g BIO zelenej šošovice - kúpiť TU
- 1 l filtrovanej vody
- 5 cm riasy Kombu - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
Cibuľka na ozdobu:
- 3 stredné veľkej cibule
- 3 PL sezamového oleja - kúpiť TU
Na ochutenie cibuľky:
Príloha:
- pšenový knedlík
- uhorka
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
TIP: Ak by sme chceli bezlepkovú verziu, namiesto knedlíku šošovicu podávame uvarené pšeno.
Pozn.: Ako prílohu sme použili Pšenovú knedľu. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Pšenové knedle.
Pozn.: Šošovicu pred varením deň vopred namočíme.
Krok 1:
Pred varením vodu z namáčanie zlejeme, pridáme liter filtrovanej vody a varíme 50 minút.
Krok 2:
Pred dovarením šošovicu osolíme.
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na plátky a opražíme ju na sezamovom oleji do sklovita.
Krok 2:
Na záver dochutíme umeoctom.
SERVÍROVANIE:
Šošovicu podávame s opraženým pšenovým knedlíkom a uhorkou.
Dobrú chuť😊
NÁŠ TIP:
Zelená šošovica si určite zaslúži viac pozornosti, ako sa jej dostáva. Preto veríme, že – Zelená šošovicová polievka si nájde svoje miesto vo Vašej kuchyni… a navyše podporí element DREVO.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊