Zelená šošovica s knedlíkom

receptyzdravia-zelena-sosovica-s-knedlikom-featured

Veľká zelená šošovica je veľmi podobná šošovici hnedej. Po uvarení je hnedo-zelená a chutí ako nelúpaná červená šošovica.
Ideálny pokrm do chladnejších jarných dní, ktorý nielen že výborne chutí, ale aj zahreje, zasýti a podporí pečeň.

čas prípravy - 60 minút
4 porcie
Element DREVO a ZEM

SUROVINY:

Šošovica:
Cibuľka na ozdobu:
Na ochutenie cibuľky:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

TIP: Ak by sme chceli bezlepkovú verziu, namiesto knedlíku šošovicu podávame uvarené pšeno.

Pozn.: Ako prílohu sme použili Pšenovú knedľu. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Pšenové knedle.

Šošovica:

Pozn.: Šošovicu pred varením deň vopred namočíme. 

Krok 1:

Pred varením vodu z namáčanie zlejeme, pridáme liter filtrovanej vody a varíme 50 minút. 

Krok 2:

Pred dovarením šošovicu osolíme.

Cibuľka na ozdobu:
Krok 1:

Cibuľu nakrájame na plátky a opražíme ju na sezamovom oleji do sklovita. 

Krok 2:

Na záver dochutíme umeoctom.

SERVÍROVANIE:

Šošovicu podávame s opraženým pšenovým knedlíkom a uhorkou.
Dobrú chuť😊

NÁŠ TIP:

Zelená šošovica si určite zaslúži viac pozornosti, ako sa jej dostáva. Preto veríme, že – Zelená šošovicová polievka  si nájde svoje miesto vo Vašej kuchyni… a navyše podporí element DREVO.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to