Vločkový koláč s karamelom

receptyzdravia-vlockovy-kolac-s-karamelom-featured

Vločkový koláč s karamelom hravo presvedčí každého, že i zdravší dezert môže byť hriešne dobrý.
Je veľmi jednoduchý na prípravu, a pre tých čo majú radi vločky, veľmi chutný a jemný koláč.

čas prípravy - 70 minút
4 porcie
Element ZEM a VODA

SUROVINY:

Cesto:
Na vymastenie plechu:
Poleva:

 

Elementy

Ovplyvnené orgány

Suroviny

POSTUP:

Krok 1:

300 g ovsených vločiek nasypeme do vody v pomere 1 diel vločiek a 3 diely vody.

Krok 2:

K vločkám nasypeme ryžové mlieko, hrozienka, perníkové korenie a Karob, zamiešame a varíme 20 minút.

Krok 3:

Do uvarenej zmesi zamiešame nastrúhané jablká a zvyšných 100g suchých vločiek.

Krok 4:

Zmes dobre premiešame a rozotrieme na vymastený plech. 

Krok 5:

Koláč pečieme 45 minút vo vyhriatej rúre na 150 °C.

Krok 6:

Po vychladnutí koláč polejeme BIO karamelovým dezertom.

TIP:  Koláč môžeme posypať nastrúhaným kokosom alebo nastrúhanou BIO čokoládou. 

SERVÍROVANIE:

Vychladnutý koláč nakrájame na porcie a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Ovsené vločky sú asi najobľúbenejšie spomedzi všetkých druhov. Najčastejšie si z nich pripravujeme raňajkové kaše alebo sušienky. Výborné sú však napríklad guličky – Ala Rafaelo
a kto má rád orechové chute, odporúčame – Orechové guličky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😍

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to