Niekto ju miluje, iní nenávidí. Niekto ju má rád na sladkokyslo, iný iba na kyslo. Verzií je mnoho a každá z nich má určite niečo do seba.
Ako príloha sa ku tomuto jedlu hodí Pšenový knedlík a osmahnutý Tempeh.
SUROVINY:
Omáčka:
Na dochutenie omáčky:
- 5 PL čerstvo nasekaného kôpru
- Umeocot - kúpiť TU
Tempeh:
Príloha:
- Pšenový knedlík
- sezamový olej
TIP: v prípade, že chceme uvariť bezlepkový variant, namiesto Tempehu použijeme Tofu.
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Pšenový knedlík. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jeho prípravou, môžete si pozrieť recept – Pšenové knedle.
POSTUP:
Krok 1:
Do hrnca dáme variť filtrovanú vodu.
Krok 2:
Po zovretí pridáme soľ, Tofu majonézu a kukuričný škrob rozpustený v studenej vode. Varíme 2-5 minút.
Krok 3:
Na záver pridáme najemno nakrájaný čerstvý kôpor a dochutíme podľa potreby umeoctom.
Tempeh nakrájame na hranolčeky a mierne ho opečieme na sezamovom oleji.
Príloha:
Pšenový knedlík opečieme na sezamovom oleji z oboch strán do chrumkava.
SERVÍROVANIE:
Pšenový knedlík, opečený Tempeh naservírujeme na tanier, polejeme kôprovou omáčkou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ako prílohu sme v prípade tohto receptu použili bezlepkový Pšenový knedlík. Ak by ste si chceli niekedy uvariť bezlepkovú knedľu z inej základnej suroviny, môžete si pozrieť recept na – Kukuričný knedlík s chia semiačkami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊