Zelená šošovica s kukuričnou kašou

receptyzdravia-zelena-sosovica-s-kukuricnou-kasou-featured

Starí liečitelia verili, že šošovicové pokrmy dávajú človeku energiu, pokoj a zdravie, a aj preto ju ľudia od nepamäti radi jedli.
Dnes tu máme recept na pokrm zo zelenej šošovice, ktorá sa tvarom nelíši od “bežnej” hnedej šošovice, ale chuťou áno. Na doplnenie chuti sme pridali riasu Kombu, rascu aj majoránku a ako “čerešničku” smaženú cibuľku.  Za prílohu sme zvolili kukuričnú kašu, niekde zvanú polenta. 

čas prípravy - 1 hodinu a 20 minút
4 porcie
Element DREVO

SUROVINY:

Šošovica:
Na ozdobu:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Pozn.:  V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Kukuričnú kašu. Pokiaľ si nie ste istí jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Kaša kukuričná – Polenta.

Šošovica:

Šošovicu prepláchneme a cez noc namočíme.

Krok 1:

Namočenú šošovicu zalejeme čistou vodou, pridáme riasu Kombu a dáme variť. Varíme 1 hodinu. 

Krok 2:

Keď je šošovica takmer uvarená pridáme soľ, rascu a majoránku a varíme ešte ďalších 10 minút.

Na ozdobu:

Na kocky nakrájanú cibuľku osmažíme na oleji dozlatista.

SERVÍROVANIE:

Šošovicu podávame ozdobenou opraženou cibuľou, a ako prílohu môžeme podávať kukuričnú kašu a zeleninový šalát.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne