Starí liečitelia verili, že šošovicové pokrmy dávajú človeku energiu, pokoj a zdravie, a aj preto ju ľudia od nepamäti radi jedli.
Dnes tu máme recept na pokrm zo zelenej šošovice, ktorá sa tvarom nelíši od “bežnej” hnedej šošovice, ale chuťou áno. Na doplnenie chuti sme pridali riasu Kombu, rascu aj majoránku a ako “čerešničku” smaženú cibuľku. Za prílohu sme zvolili kukuričnú kašu, niekde zvanú polenta.
SUROVINY:
Šošovica:
- 250 g zelenej šošovice - kúpiť TU
- riasa Kombu - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- morská soľ - kúpiť TU
- 1 ČL rasce - kúpiť TU
- 1 ČL majoránky
Na ozdobu:
- 4 cibule
- olej
Príloha:
- kukuričná kaša - kúpiť TU
- zeleninový šalát
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Kukuričnú kašu. Pokiaľ si nie ste istí jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Kaša kukuričná – Polenta.
Šošovicu prepláchneme a cez noc namočíme.
Krok 1:
Namočenú šošovicu zalejeme čistou vodou, pridáme riasu Kombu a dáme variť. Varíme 1 hodinu.
Krok 2:
Keď je šošovica takmer uvarená pridáme soľ, rascu a majoránku a varíme ešte ďalších 10 minút.
Na kocky nakrájanú cibuľku osmažíme na oleji dozlatista.
SERVÍROVANIE:
Šošovicu podávame ozdobenou opraženou cibuľou, a ako prílohu môžeme podávať kukuričnú kašu a zeleninový šalát.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊