Ak máte chuť na niečo sladké a nechce sa Vám vypekať, tak tento makový dezert je tá správna voľba.
Nakoľko mak je kráľom vápnika obsahuje cca 1400mg/100g vápnika, je pohladenie pre Vaše kosti a kĺby.
Pri jeho príprave sa dokonca zaobídete aj bez múky.
SUROVINY:
- 750 ml vody
- 10 g Agar-agar - zahušťovadlo - kúpiť TU
- 100 g hrozienok - kúpiť TU
- 3 jablká najemno nastrúhané
- 1 ČL škorice
- 1 PL BIO kakaa
- 100 g mletého maku
- 4 PL jablkového koncentrátu - kúpiť TU
Na ozdobu:
POSTUP:
Krok 1:
V studenej vode rozmiešame agar-agar a privedieme ho k varu.
Krok 2:
Pridáme hrozienka, jablká nastrúhané najemno, škoricu a kakao. Zamiešame a povaríme 3-5 min.
Krok 3:
Na záver vmiešame mak a jablkový koncentrát.
Krok 4:
Hmotu vylejeme do tortovej formy a necháme vychladnúť.
Krok 5:
Na záver dozdobíme kokosom.
SERVÍROVANIE:
Po vychladnutí dezert nakrájame a môžeme mlsať.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Mak má neoceniteľné účinky na telo, a preto by sme sa mu nemali vyhýbať. Makovou klasikou v našej kuchyni sú – Makové rezance, sladké, lahodné a v našom podaní vhodné pre celiatikov aj vegánov.
Mak sa však dá využiť aj v slaných pokrmoch –Pohánkovo-ryžová kaša s makom, ktorý zaiste oceníte nielen na raňajky.
Nech sa páči, vyskúšajte😊