Cícerová pomazánka s pohánkou

receptyzdravia-cicerova-pomazanka-s-pohankou-featured

Cícerová pomazánka s pohánkou je rýchle a zdravé jedlo, ktoré naviac aj veľmi dobre chutí. Navyše keď na osvieženie pridáme šalát a kyslú kapustu, zážitok bude dokonalý.
Poďte vyskúšať tento šikovný recept, na ktorý potrebujete iba pár surovín a kyslú kapustu.

čas prípravy - 40 minút
2 porcie
Element DREVO, VODA a OHEŇ

POSTUP:

Pomazánka:

Krok 1:

Do nádoby vhodnej na mixovanie dáme uvarený cícer, Tahini, olivový olej, cesnak a rozmixujeme. 

Krok 2:

Rozmixovanú pomazánku osolíme a okoreníme podľa chuti a premiešame.

Pozn.: V prípade, že je pomazánka suchšia, pridáme trochu vody a premiešame.

Pohánka:

Krok 1:

Pohánku najskôr 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnutú pohánku zalejeme pramenitou vodou a varíme v pomere 1:2. 

Krok 3:

Po zovretí, a ak to nie je BIO pohánka, pozberáme penu.

Krok 4:

Pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni a rozptylke 20 min.

Šalát:

Krok 1:

Červenú papriku a cibuľku nakrájame.

Krok 2:

V miske zmiešame nakrájanú zeleninu so špenátom a semiačkami a ochutíme umeoctom.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú pohánku, pomazánku a šalát naaranžujeme na tanier, ozdobíme kyslou kapustou a podávame. 
Dobrú chuť. 😊

NÁŠ TIP:

Cícer je fantastickou strukovinou, má výbornú chuť a jeho pravidelný tvar je krásnou ozdobou každého taniera. Tak preto to nevyužiť napríklad v polievke – Cícerová cesnačka
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to