Cícerová pomazánka s pohánkou je rýchle a zdravé jedlo, ktoré naviac aj veľmi dobre chutí. Navyše keď na osvieženie pridáme šalát a kyslú kapustu, zážitok bude dokonalý.
Poďte vyskúšať tento šikovný recept, na ktorý potrebujete iba pár surovín a kyslú kapustu.
SUROVINY:
Pomazánka:
Pohánka:
- 250 g pohánky - kúpiť TU
- 500 ml pramenitej vody
- štipka morskej soli - kúpiť TU
Šalát:
- 1 červená paprika
- jarná cibuľka
- 100 g čerstvý špenát
- 1 PL sezamové semiačka - kúpiť TU
- Umeocot - kúpiť TU
Príloha:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Pomazánka:
Krok 1:
Do nádoby vhodnej na mixovanie dáme uvarený cícer, Tahini, olivový olej, cesnak a rozmixujeme.
Krok 2:
Rozmixovanú pomazánku osolíme a okoreníme podľa chuti a premiešame.
Pozn.: V prípade, že je pomazánka suchšia, pridáme trochu vody a premiešame.
Pohánka:
Krok 1:
Pohánku najskôr 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú pohánku zalejeme pramenitou vodou a varíme v pomere 1:2.
Krok 3:
Po zovretí, a ak to nie je BIO pohánka, pozberáme penu.
Krok 4:
Pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni a rozptylke 20 min.
Šalát:
Krok 1:
Červenú papriku a cibuľku nakrájame.
Krok 2:
V miske zmiešame nakrájanú zeleninu so špenátom a semiačkami a ochutíme umeoctom.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú pohánku, pomazánku a šalát naaranžujeme na tanier, ozdobíme kyslou kapustou a podávame.
Dobrú chuť. 😊
NÁŠ TIP:
Cícer je fantastickou strukovinou, má výbornú chuť a jeho pravidelný tvar je krásnou ozdobou každého taniera. Tak preto to nevyužiť napríklad v polievke – Cícerová cesnačka
Nech sa páči, vyskúšajte 😊