Divoká seitanka s nahým ovsom

Spracovávať niečo ľahko stráviteľné, zdraviu prospešné, telu blahodarne, tak to Váš žalúdok vždy ocení. A keď aj táto potravina chuťou lahodí aj Vášmu jazyku, úplná radosť! 

čas prípravy - 70 minút
3 porcie
Element ZEM, DREVO a KOV

SUROVINY:

Ovos:
Seitanka:
Na dochutenie Seitanky:

POSTUP:

Pozn.: Ovos pred varením cez noc namočíme. 

Ovos:
Krok 1:

Ovos dobre prepláchneme.

Krok 2:

Do prepláchnutého ovsa pridáme daný pomer vody a privedieme k varu. 

Krok 3:

Z vrchu pozbierame penu, pridáme soľ, chia semienka, riasu Arame a varíme 60 minút na miernom ohni

Seitanka:
Krok 1:

Pozdĺž nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji.

Krok 2:

Pridáme nahrubo nastrúhaný zeler, petržlen, koreniny, na kocky nakrájaný seitan a spolu dusíme 10 minút.

Krok 3:

Na záver zahustíme škrobom, ktorý sme rozmiešali s trochou vody a dochutíme sójovou omáčkou.

SERVÍROVANIE:

Uvarený a ochutený ovos naservírujeme na tanier spoločne so seitanovou zmesou a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Ovos je obilnina, ktorá svojimi vlastnosťami má blahodarne účinky na telo. Pokiaľ by ste si o nich chceli niečo prečítať, je tu pre Vás pripravený článok – Ovos.
A pokiaľ by ste si chceli rovno niečo uvariť máme pre Vás nachystaných zopár jedál, z ktorých jeden vyberáme – Ovsené placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne