Spracovávať niečo ľahko stráviteľné, zdraviu prospešné, telu blahodarne, tak to Váš žalúdok vždy ocení. A keď aj táto potravina chuťou lahodí aj Vášmu jazyku, úplná radosť!
SUROVINY:
Ovos:
- 400 g ovos - kúpiť TU
- filtrovaná voda – na jednu šálku ovsa 2,5 šálky vody
- 1 ČL morská soľ - kúpiť TU
- 1 PL chia semienok - kúpiť TU
- 1 ČL riasa Arame - kúpiť TU
Seitanka:
- 2 PL za studena lisovaného slnečnicového oleja alebo sezamového
- 1 veľká cibuľa
- ½ menšieho zeleru
- 1 stredný petržlen
- ½ ČL chilli paprika - kúpiť TU
- 1 ČL mletá rasca - kúpiť TU
- 300 g Seitan natural - kúpiť TU
- 1½ šálky vody
- 2 ČL Arrowroot – škrob alebo kukuričný škrob - kúpiť TU
Na dochutenie Seitanky:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Ovos pred varením cez noc namočíme.
Krok 1:
Ovos dobre prepláchneme.
Krok 2:
Do prepláchnutého ovsa pridáme daný pomer vody a privedieme k varu.
Krok 3:
Z vrchu pozbierame penu, pridáme soľ, chia semienka, riasu Arame a varíme 60 minút na miernom ohni
Krok 1:
Pozdĺž nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji.
Krok 2:
Pridáme nahrubo nastrúhaný zeler, petržlen, koreniny, na kocky nakrájaný seitan a spolu dusíme 10 minút.
Krok 3:
Na záver zahustíme škrobom, ktorý sme rozmiešali s trochou vody a dochutíme sójovou omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Uvarený a ochutený ovos naservírujeme na tanier spoločne so seitanovou zmesou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ovos je obilnina, ktorá svojimi vlastnosťami má blahodarne účinky na telo. Pokiaľ by ste si o nich chceli niečo prečítať, je tu pre Vás pripravený článok – Ovos.
A pokiaľ by ste si chceli rovno niečo uvariť máme pre Vás nachystaných zopár jedál, z ktorých jeden vyberáme – Ovsené placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊