Nemusíte mať pravý wok, na prípravu číny Vám stačí hlboká panvica, avšak sa musíte naučiť pracovať trochu inak 😊
Tak šup šup do toho a podporíte svoje obličky.
SUROVINY:
Fazuľa:
Shitake zmes:
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Skôr ako sa pustíme do varenia, fazule prepláchneme a namočíme minimálne na 4 hodiny.
Krok 1:
Vodu z namáčania fazúľ zlejeme. Ak nás však fazuľa nenadúva, tento krok môžeme vynechať.
Krok 2:
Fazuľu zalejeme novou filtrovanou vodou a dáme variť.
Krok 3:
Privedieme k varu, znížime plameň a pridáme riasu Kombu. Varíme aspoň 1 hodinu.
Krok 4:
Keď je fazuľa dostatočne mäkká, môžeme ju osoliť.
Krok 5:
Medzičasom nakrájame cibuľu na malé kocky a osmažíme ju na sezamovom oleji do sklovita.
Krok 6:
Huby Shitake nakrájame na kocky a osmažíme ich spoločne s cibuľkou.
Krok 7:
Hubovú zmes dochutíme kari korením.
Krok 8:
Ochutené huby pridáme k uvarenej fazuli a všetko spolu varíme ďalších 10 minút.
Krok 9:
Na záver dochutíme sójovou omáčkou alebo pre celiatikov umeoctom.
SERVÍROVANIE:
Ochutenú zmes fazulí s Shitake hubami naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Vedeli ste, že vodu v ktorej sa varí fazuľa má ešte ďalšie využitie? – Nápoj azuki.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊