Fazula adzuki na čínsky spôsob

receptyzdravia-fazula-azuki-na-cinsky-sposob-featured

Nemusíte mať pravý wok, na prípravu číny Vám stačí hlboká panvica, avšak sa musíte naučiť pracovať trochu inak 😊
Tak šup šup do toho a podporíte svoje obličky.

čas prípravy - 60 minút
2 - 3 porcie
Element VODA

POSTUP:

Pozn.: Skôr ako sa pustíme do varenia, fazule prepláchneme a namočíme minimálne na 4 hodiny.

Krok 1:

Vodu z namáčania fazúľ zlejeme. Ak nás však fazuľa nenadúva, tento krok môžeme vynechať. 

Krok 2:

Fazuľu zalejeme novou filtrovanou vodou a dáme variť.

Krok 3:

Privedieme k varu, znížime plameň a pridáme riasu Kombu. Varíme aspoň 1 hodinu. 

Krok 4:

Keď je fazuľa dostatočne mäkká, môžeme ju osoliť.

Krok 5:

Medzičasom nakrájame cibuľu na malé kocky a osmažíme ju na sezamovom oleji do sklovita.

Krok 6:

Huby Shitake nakrájame na kocky a osmažíme ich spoločne s cibuľkou.

Krok 7:

Hubovú zmes dochutíme kari korením.

Krok 8:

Ochutené huby pridáme k uvarenej fazuli a všetko spolu varíme ďalších 10 minút. 

Krok 9:

Na záver dochutíme sójovou omáčkou alebo pre celiatikov umeoctom.

SERVÍROVANIE:

Ochutenú zmes fazulí s Shitake hubami naservírujeme na tanier a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Vedeli ste, že vodu v ktorej sa varí fazuľa má ešte ďalšie využitie? – Nápoj azuki.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne