receptyzdravia-hlivovy-paprikas-featured

Máte radi huby na smotane spolu s haluškami? U nás je to veľmi obľúbené jedlo, pokiaľ chceme vymeniť mäso za niečo iné.
Tento recept je jednoduchý a pochutia si na ňom všetci milovníci húb a ak vymeníme halušky za kukuričné cestoviny, môžu si pochutnať aj celiatici.

čas prípravy - 25 minút
4 porcie
Element KOV

SUROVINY:

Paprikáš:
Príloha:

POSTUP:

Pozn.: Ako prílohu sme dnes zvolili kukuričné cestoviny, ktoré uvaríme podľa odporúčaniu výrobcu.

Krok 1:

Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme.

Krok 2:

Pridáme nakrájanú hlivu, nahrubo nastrúhanú mrkvu. Osolíme a pridáme koreniny, podlejeme vodou a dusíme 15 minút.

Krok 3:

Na záver rozmiešame obilné mlieko so škrobom a trochou vody a zmes zahustíme.

SERVÍROVANIE:

Paprikáš podávame s bezlepkovými kukuričnými cestovinami alebo s ražnými haluškami.
Dobrú chuť 😊

TIP: Paprikáš môžeme podávať aj s uvarenými ražnými haluškami.

NÁŠ TIP:

Hliva sa najčastejšie používa na prípravu paprikáše alebo do šalátu – Hlivový šalát.
Ale už ste z nej pripravovali – Hlivové placky?
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to