Máte radi huby na smotane spolu s haluškami? U nás je to veľmi obľúbené jedlo, pokiaľ chceme vymeniť mäso za niečo iné.
Tento recept je jednoduchý a pochutia si na ňom všetci milovníci húb a ak vymeníme halušky za kukuričné cestoviny, môžu si pochutnať aj celiatici.
SUROVINY:
Paprikáš:
- 1 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 veľká cibuľa
- 2 šálky nakrájanej hlivy
- 2 väčšie mrkvy
- 1,5 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL mletej červenej papriky
- ½ ČL štipľavej červenej papriky
- 1 ČL mletej rasce
- 1 šálka filtrovanej vody
- 4 PL obilného mlieka alebo sójovej smotany - kúpiť TU
- 1 ČL kukuričného škrobu alebo arrowrotu - kúpiť TU
Príloha:
POSTUP:
Pozn.: Ako prílohu sme dnes zvolili kukuričné cestoviny, ktoré uvaríme podľa odporúčaniu výrobcu.
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme.
Krok 2:
Pridáme nakrájanú hlivu, nahrubo nastrúhanú mrkvu. Osolíme a pridáme koreniny, podlejeme vodou a dusíme 15 minút.
Krok 3:
Na záver rozmiešame obilné mlieko so škrobom a trochou vody a zmes zahustíme.
SERVÍROVANIE:
Paprikáš podávame s bezlepkovými kukuričnými cestovinami alebo s ražnými haluškami.
Dobrú chuť 😊
TIP: Paprikáš môžeme podávať aj s uvarenými ražnými haluškami.
NÁŠ TIP:
Hliva sa najčastejšie používa na prípravu paprikáše alebo do šalátu – Hlivový šalát.
Ale už ste z nej pripravovali – Hlivové placky?
Nech sa páči, vyskúšajte 😊