Biela fazuľka na indický spôsob

receptyzdravia-biela-fazula-na-indicky-sposob-featured

Indická kuchyňa je vo svete veľmi obľúbená, a preto isto osloví aj Vás.
Toto jedlo Vás perfektne zohreje a vďaka korenistej chuti korenia Garam Masala a kurkumy stimuluje Vaše zmysly. Tento recept je navyše veľmi rýchly a jednoduchý na prípravu.

čas prípravy - 70 minút
3 porcie
Element KOV a ZEM

SUROVINY:

Fazuľa:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Choroby

Diéta

Druh jedla

Suroviny

Aktívne látky

Ročné obdobie

POSTUP:

Pozn.: Fazuľu pred varením cez noc namočíme. 

Fazuľa:

Krok 1:

Asi 15 minút pred varením fazule namočíme riasu Kombu.

Krok 2:

Vodu, v ktorej sme namáčali fazuľu zlejeme, fazule prepláchneme, zalejeme čerstvou vodou a dáme aj s namočenou riasou Kombu variť na 50 minút.

Krok 3:

Cibuľu nakrájame na kocky a na panvičke ju orestujeme.

Krok 4:

K osmaženej cibuľke pridáme nastrúhanú mrkvu a uvarenú fazuľu. 

Krok 5:

Na záver pridáme soľ, korenie Garam Masalu a majoránku a necháme ešte 10 minút variť.

Krok 6:

Po dovarení pridáme štipku kurkumy a premiešame.

Pozn.: Kurkuma by sa nemala variť, v opačnom prípade zhorkne.

Príloha:

Krok 1:

Ovos 3-krát dobre prepláchneme a dáme variť do vody v pomere 1:2,5. 

Krok 2:

Po zovretí pozberáme penu, ak to nie je BIO obilie. 

Krok 3:

Znížime plameň, pridáme riasu Arame a všetko spolu varíme 50 – 60 minút.

SERVÍROVANIE:

Na tanier naložíme uvarený ovos, uvarenú a ochutenú bielu fazuľku a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Máte radi bielu fazuľku? Malá alebo veľká, hlavne aby bola? V takom prípade Tu pre Vás máme – Polievka miso s bielou fazuľou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to