Indická kuchyňa je vo svete veľmi obľúbená, a preto isto osloví aj Vás.
Toto jedlo Vás perfektne zohreje a vďaka korenistej chuti korenia Garam Masala a kurkumy stimuluje Vaše zmysly. Tento recept je navyše veľmi rýchly a jednoduchý na prípravu.
SUROVINY:
Fazuľa:
- 250g bielej fazule - kúpiť TU
- riasa Kombu - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 2 PL oleje
- 1 cibuľa
- 2 väčšie mrkvy
- štipka morskej soli
- korenie Garam Masala - kúpiť TU
- majoránka
- štipka kurkumy - kúpiť TU
Príloha:
- 250 g ovsa - kúpiť TU
- 625 ml filtrovaná voda
- riasa Arame - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Pozn.: Fazuľu pred varením cez noc namočíme.
Fazuľa:
Krok 1:
Asi 15 minút pred varením fazule namočíme riasu Kombu.
Krok 2:
Vodu, v ktorej sme namáčali fazuľu zlejeme, fazule prepláchneme, zalejeme čerstvou vodou a dáme aj s namočenou riasou Kombu variť na 50 minút.
Krok 3:
Cibuľu nakrájame na kocky a na panvičke ju orestujeme.
Krok 4:
K osmaženej cibuľke pridáme nastrúhanú mrkvu a uvarenú fazuľu.
Krok 5:
Na záver pridáme soľ, korenie Garam Masalu a majoránku a necháme ešte 10 minút variť.
Krok 6:
Po dovarení pridáme štipku kurkumy a premiešame.
Pozn.: Kurkuma by sa nemala variť, v opačnom prípade zhorkne.
Príloha:
Krok 1:
Ovos 3-krát dobre prepláchneme a dáme variť do vody v pomere 1:2,5.
Krok 2:
Po zovretí pozberáme penu, ak to nie je BIO obilie.
Krok 3:
Znížime plameň, pridáme riasu Arame a všetko spolu varíme 50 – 60 minút.
SERVÍROVANIE:
Na tanier naložíme uvarený ovos, uvarenú a ochutenú bielu fazuľku a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Máte radi bielu fazuľku? Malá alebo veľká, hlavne aby bola? V takom prípade Tu pre Vás máme – Polievka miso s bielou fazuľou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊