Ak rozmýšľate, čo navariť na obed či večeru, máme pre Vás skvelý tip na rýchlu Kelovo – pórovú polievku.
Kombinácia kelu s pórom je veľmi príjemná, a preto si chuť polievky určite zamilujete.
čas prípravy - 35 minút
4 porcie
Element DREVO
SUROVINY:
Polievka:
- ½ väčšieho póru
- 1 PL slnečnicového oleja - kúpiť TU
- 2 l vody
- ½ hlávky kelu
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 bobkový list - kúpiť TU
- 1 stredná mrkva
Na dochutenie:
POSTUP:
Krok 1:
Na kolieska nakrájaný pór osmažíme na oleji.
Krok 2:
Potom zalejeme vodou a pridáme na rezančeky nakrájaný kel. Osolíme, pridáme bobkový list a varíme asi 20 minút.
Krok 3:
Potom pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu a varíme ešte 5 minút.
Krok 4:
Po vypnutí polievku dochutíme jablčným octom.
SERVÍROVANIE:
Polievku po dovarení naservírujeme na tanier alebo do polievkovej misky a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ako sme už v úvode spomínali, kelovo – pórová chuť je veľmi vydarená. A čo tak skúsiť ďalšiu výbornú kombináciu? – Polievka hokkaidová s kelom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊