Kôprová omáčka s Tempehom

receptyzdravia-koprova-omacka-s-tempehom-featured

Niekto ju miluje, iní nenávidí. Niekto ju má rád na sladkokyslo, iný iba na kyslo. Verzií je mnoho a každá z nich má určite niečo do seba.
Ako príloha sa ku tomuto jedlu hodí Pšenový knedlík a osmahnutý Tempeh.

čas prípravy - 20 minút
3 porcie
Element KOV a ZEM

TIP: v prípade, že chceme uvariť bezlepkový variant, namiesto Tempehu použijeme Tofu.

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Pšenový knedlík. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jeho prípravou, môžete si pozrieť recept – Pšenové knedle.

POSTUP:

Omáčka:
Krok 1:

Do hrnca dáme variť filtrovanú vodu. 

Krok 2:

Po zovretí pridáme soľ, Tofu majonézu a kukuričný škrob rozpustený v studenej vode. Varíme 2-5 minút.

Krok 3:

Na záver pridáme najemno nakrájaný čerstvý kôpor a dochutíme podľa potreby umeoctom.

Tempeh:

Tempeh nakrájame na hranolčeky a mierne ho opečieme na sezamovom oleji.

Príloha:

Pšenový knedlík opečieme na sezamovom oleji z oboch strán do chrumkava.

SERVÍROVANIE:

Pšenový knedlík, opečený Tempeh naservírujeme na tanier, polejeme kôprovou omáčkou a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Ako prílohu sme v prípade tohto receptu použili bezlepkový Pšenový knedlík. Ak by ste si chceli niekedy uvariť bezlepkovú knedľu z inej základnej suroviny, môžete si pozrieť recept na – Kukuričný knedlík s chia semiačkami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to