Kôprová polievka s kešu orechmi

receptyzdravia-koprova-polievka-s-kesu-orechmi-featured

Táto netradičná, chuťovo vynikajúca a na prípravu nenáročná polievka je hotový zdravý elixír vďaka použitým ingredienciám. 

čas prípravy - 35 minút
4 porcie
Element KOV a VODA

POSTUP:

Krok 1:

Petržlen nakrájame na malé kocky a mierne ho opečieme na sezamovom oleji. 

Krok 2:

Podlejeme ho horúcou vodou a varíme minimálne 30minút.

Krok 3:

Polievku zjemníme ryžovou smotanou, zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozpustili v troche studenej vody. Škrob vlejeme do vriacej polievky a varíme ešte 2-5 minút. 

Krok 4:

Na záver pridáme najemno nakrájaný čerstvý kôpor a podľa potreby dochutíme umeoctom.

SERVÍROVANIE:

Polievku nalejeme na tanier, dozdobíme nasekanými kešu orechmi a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Kôpor – nie každý má rád túto aromatickú bylinku. Je to však škoda, pretože jej chuť aj vôňa dokáže vyzdvihnúť chuť “obyčajného” jedla ako je napríklad – Lúsková omáčka s kôprom a pšenovým knedlíkom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne