Táto netradičná, chuťovo vynikajúca a na prípravu nenáročná polievka je hotový zdravý elixír vďaka použitým ingredienciám.
SUROVINY:
Polievka:
- 300 g petržlenu
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1,2 l filtrovanej vody
- 400 g ryžovej smotany - kúpiť TU
- 1 PL BIO kukuričného škrobu - kúpiť TU
Na dochutenie:
- umeocot - kúpiť TU
- 6 PL čerstvo nasekaného kôpru
Na ozdobu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Petržlen nakrájame na malé kocky a mierne ho opečieme na sezamovom oleji.
Krok 2:
Podlejeme ho horúcou vodou a varíme minimálne 30minút.
Krok 3:
Polievku zjemníme ryžovou smotanou, zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozpustili v troche studenej vody. Škrob vlejeme do vriacej polievky a varíme ešte 2-5 minút.
Krok 4:
Na záver pridáme najemno nakrájaný čerstvý kôpor a podľa potreby dochutíme umeoctom.
SERVÍROVANIE:
Polievku nalejeme na tanier, dozdobíme nasekanými kešu orechmi a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Kôpor – nie každý má rád túto aromatickú bylinku. Je to však škoda, pretože jej chuť aj vôňa dokáže vyzdvihnúť chuť “obyčajného” jedla ako je napríklad – Lúsková omáčka s kôprom a pšenovým knedlíkom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊