Sezóna hokkaido tekvice už je v plnom prúde a polievka z nej chutí skvelo. Neviete si predstaviť jej chuť? Jednoducho nám skúste veriť a poďte do toho.
čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element ZEM
SUROVINY:
Polievka:
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 1 ks veľkej dyne Hokkaido
- 1 l vody
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- petržlenová vňať
POSTUP:
Krok 1:
Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu a dyňu na stredne veľké kusy.
Krok 2:
Do hrnca s vodou postupne vložíme zeleninu a dáme variť.
Krok 3:
Keď polievka začne variť, znížime plameň, polievku dochutíme pár kvapkami Tamari omáčky a varíme 30 minút.
Krok 4 :
Na záver polievku rozmixujeme podľa našej chuti.
SERVÍROVANIE:
Dyňovú polievku podávame posypanú jemne posekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 😊
SERVÍROVANIE:
Príprava krémovej polievky nám môže na prvý pohľad pripadať ťažká. Ale nie je to pravda, môžete sa presvedčiť pri príprave napríklad – Krémová karfiolová polievka s kurkumou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊