Najlepšie jedlá varievali naše staré mamy. Ak chcete chutné a sýte jedlo, tak potom ste klikli správne.
Odporúčame variť vo veľkom hrnci, pretože sa s tanierom otočíte dvakrát.
SUROVINY:
Fazuľa:
- 250g veľkej maslovej fazule - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- riasa Kombu - kúpiť TU
- 2 bobkové listy
- 1 ČL himalájskej soli - kúpiť TU
- 3 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 3 ks cibule
- 1 ČL korenie Garam Masala - kúpiť TU
- 1 ČL majoránky
- pšenová Nomina - na zahustenie - kúpiť TU
Tempeh:
- 200g Tempeh údený - kúpiť TU
- 2 PL oleje
Príloha:
- ryža natural – kúpiť TU
- brokolica – naparená
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili ryžu natural. Pokiaľ nemáte skúsenosť s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Ryža naturál – základný recept.
Pozn.: Skôr ako začneme variť fazuľu na noc namočíme.
Krok 1:
Na druhý deň vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do čistej filtrovanej vody s riasou a bobkovým listom. Varíme 50min.
Krok 2:
Keď je približne na 80% uvarená, pridáme morskú soľ a varíme ďalších 20min.
Krok 3:
Medzitým môžeme cibuľu nakrájať na kocky a opražiť na sezamovom oleji do zlatista.
Krok 4:
Potom cibuľku zamiešame do uvarenej fazule, ktorú dochutíme korením Garam Masala, majoránkou a varíme ďalších 10 min.
Krok 5:
Na záver podľa potreby zahustíme pšenovou Nominou.
Tempeh nakrájame na kocky a osmažíme.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú fazuľu podávame s uvarenou ryžou natural, naparenou brokolicou a opraženým tempehom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pokiaľ máte radi fazuľové jedlá, môžete si uvariť – Mexická polievka s misom, v ktorej sa spája chuť mexického korenia s chuťou fazule a zeleniny.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊