Najlepšie jedlá varievali naše staré mamy. Ak chcete chutné a sýte jedlo, tak potom ste klikli správne.
Odporúčame variť vo veľkom hrnci, pretože sa s tanierom otočíte dvakrát.

čas prípravy - 1 hodina 20 minút
4 porcie
Element VODA a KOV

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili ryžu natural. Pokiaľ nemáte skúsenosť s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Ryža naturál – základný recept.

Fazuľa:

Pozn.: Skôr ako začneme variť fazuľu na noc namočíme. 

Krok 1:

Na druhý deň vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do čistej filtrovanej vody s riasou a bobkovým listom. Varíme 50min. 

Krok 2:

Keď je približne na 80% uvarená, pridáme morskú soľ a varíme ďalších 20min.

Krok 3:

Medzitým môžeme cibuľu nakrájať na kocky a opražiť na sezamovom oleji do zlatista.

Krok 4:

Potom cibuľku zamiešame do uvarenej fazule, ktorú dochutíme korením Garam Masala, majoránkou a varíme ďalších 10 min. 

Krok 5:

Na záver podľa potreby zahustíme pšenovou Nominou.

Tempeh:

Tempeh nakrájame na kocky a osmažíme.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú fazuľu podávame s uvarenou ryžou natural, naparenou brokolicou a opraženým tempehom.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Pokiaľ máte radi fazuľové jedlá, môžete si uvariť – Mexická polievka s misom, v ktorej sa spája chuť mexického korenia s chuťou fazule a zeleniny.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne