Mexická fazuľa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Milovníci mexickej kuchyne si teraz prídu na svoje. Tomuto jednoduchému jedlu samozrejme nechýba fazuľa a mexické korenie. A názov nám napovedá, že pôjde o mierne pikantné jedlo, a aj tomu tak je.

čas prípravy - 100 minút
4 porcie
Element VODA a KOV

POSTUP:

Fazuľa:

Pozn.: Maslovú fazuľu pred varením namočíme na 12 hodín.

Krok 1:

Pred varením vodu zlejeme, napustíme novú filtrovanú vodu a fazuľu dáme variť spolu s bobkovým listom a riasou Kombu. Varíme približne 60 minút.

Krok 2:

Keď je fazuľa uvarená na cca 80%, pridáme morskú soľ, mexické korenie a povaríme ešte 15 – 30 min.

Krok 3:

Ďalej si na panvičke na sezamovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú potom zamiešame do uvarenej fazule.

Príloha:
Krok 1:

Jazmínovú ryžu dobre prepláchneme a zalejeme vodou a dáme variť.

Krok 2:

Keď voda začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme cca 30 minút.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú fazuľu podávame s uvarenou jazmínovou ryžou a tanier dozdobíme zeleninou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Jazmínová ryža má príjemnú, jemnú chuť, ktorá sa hodí k množstvu pokrmov. Jedným z nich je napríklad – Seitanový prívarok s ryžou.
Nech sa páči vyskúšajte. 😊



Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné

Papája

Pozitívne účinky papáje: Podpora trávenia: Papája obsahuje enzým papaín, ktorý zlepšuje trávenie a pomáha pri rozklade bielkovín. Posilnenie imunity: Vysoký obsah vitamínu C v papáji…...

TENTO ČLÁNOK JE LEN PRE ČLENOV

ZÁKLADNÁ ŠKOLA

72 €/rok
Mám záujem
Recommended

STREDNÁ ŠKOLA

162 €/rok
Mám záujem

S PREDPLATNÝM ZÍSKATE:

  • prístup k článkom
  • prístup k videám
  • poradenstvo
  • prístup k aplikáciám
  • zľavy
Already a member? Prihláste sa tu