OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Milovníci mexickej kuchyne si teraz prídu na svoje. Tomuto jednoduchému jedlu samozrejme nechýba fazuľa a mexické korenie. A názov nám napovedá, že pôjde o mierne pikantné jedlo, a aj tomu tak je.

čas prípravy - 100 minút
4 porcie
Element VODA a KOV

POSTUP:

Fazuľa:

Pozn.: Maslovú fazuľu pred varením namočíme na 12 hodín.

Krok 1:

Pred varením vodu zlejeme, napustíme novú filtrovanú vodu a fazuľu dáme variť spolu s bobkovým listom a riasou Kombu. Varíme približne 60 minút.

Krok 2:

Keď je fazuľa uvarená na cca 80%, pridáme morskú soľ, mexické korenie a povaríme ešte 15 – 30 min.

Krok 3:

Ďalej si na panvičke na sezamovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú potom zamiešame do uvarenej fazule.

Príloha:
Krok 1:

Jazmínovú ryžu dobre prepláchneme a zalejeme vodou a dáme variť.

Krok 2:

Keď voda začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme cca 30 minút.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú fazuľu podávame s uvarenou jazmínovou ryžou a tanier dozdobíme zeleninou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Jazmínová ryža má príjemnú, jemnú chuť, ktorá sa hodí k množstvu pokrmov. Jedným z nich je napríklad – Seitanový prívarok s ryžou.
Nech sa páči vyskúšajte. 😊



Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to