Milovníci mexickej kuchyne si teraz prídu na svoje. Tomuto jednoduchému jedlu samozrejme nechýba fazuľa a mexické korenie. A názov nám napovedá, že pôjde o mierne pikantné jedlo, a aj tomu tak je.
SUROVINY:
Fazuľa:
- 250 g veľkej maslovej fazule - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- 1 ks bobkový list
- 5 cm riasy Kombu - kúpiť TU
- 1 ČL BIO mexického korenia
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 3 ks stredne veľkej cibule
- 2 PL BIO sezamového oleja - kúpiť TU
Príloha:
- 400 g jazmínovej ryže - kúpiť TU
- 800 ml filtrovaná voda
- riasa Arame - kúpiť TU
Na ozdobu:
- zelenina
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Maslovú fazuľu pred varením namočíme na 12 hodín.
Krok 1:
Pred varením vodu zlejeme, napustíme novú filtrovanú vodu a fazuľu dáme variť spolu s bobkovým listom a riasou Kombu. Varíme približne 60 minút.
Krok 2:
Keď je fazuľa uvarená na cca 80%, pridáme morskú soľ, mexické korenie a povaríme ešte 15 – 30 min.
Krok 3:
Ďalej si na panvičke na sezamovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú potom zamiešame do uvarenej fazule.
Krok 1:
Jazmínovú ryžu dobre prepláchneme a zalejeme vodou a dáme variť.
Krok 2:
Keď voda začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme cca 30 minút.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú fazuľu podávame s uvarenou jazmínovou ryžou a tanier dozdobíme zeleninou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Jazmínová ryža má príjemnú, jemnú chuť, ktorá sa hodí k množstvu pokrmov. Jedným z nich je napríklad – Seitanový prívarok s ryžou.
Nech sa páči vyskúšajte. 😊