Slanú kašu hneď ráno? Skúste to! Frčí éra zdravých raňajok.
Pohánka je obilnina, ktorú už naše babičky pravidelne pripravovali na mnoho spôsobov a v poslednej dobe sa stáva opäť obľúbenou. Jej zdravotné účinky sú výrazné – podporuje obličky a srdcovo cievny systém.
čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element VODA
SUROVINY:
Kaša:
- 200 g pohánky - kúpiť TU
- 600 ml filtrovanej vody
- 1/2 ČL riasa Arame - kúpiť TU
Omáčka:
- 1 ks nátierka Tataráčik - kúpiť TU
- ½ ľadového šalátu
- 1 mrkva
Na ozdobu:
- tekvicové semiačka – opražená
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Kaša:
Krok 1:
Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Pohánku zalejeme vodou a dáme variť.
Krok 3:
Po uvedení do varu pridáme riasu Arame, znížime plameň a všetko na malom ohni varíme 30 minút.
Omáčka:
Tataráčik rozmiešame v troške vody, pridáme najemno nakrájaný zelený šalát a najemno nastrúhanú mrkvu.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú pohánku podávame s omáčkou a na tanieri potom dozdobíme opraženými tekvicovými semiačkami.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊