Pohánková kaša na slano

receptyzdravia-pohankova-kasa-na-slano-featured

Slanú kašu hneď ráno? Skúste to! Frčí éra zdravých raňajok.
Pohánka je obilnina, ktorú už naše babičky pravidelne pripravovali na mnoho spôsobov a v poslednej dobe sa stáva opäť obľúbenou. Jej zdravotné účinky sú výrazné – podporuje obličky a srdcovo cievny systém.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element VODA

SUROVINY:

Kaša:
Omáčka:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Kaša:
Krok 1:

Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Pohánku zalejeme vodou a dáme variť.

Krok 3:

Po uvedení do varu pridáme riasu Arame, znížime plameň a všetko na malom ohni varíme 30 minút.

Omáčka:

Tataráčik rozmiešame v troške vody, pridáme najemno nakrájaný zelený šalát a najemno nastrúhanú mrkvu.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú pohánku podávame s omáčkou a na tanieri potom dozdobíme opraženými tekvicovými semiačkami.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne