Pohánková kaša s mrkvou

receptyzdravia-pohankova-kasa-s-mrkvou-featured

Ak máte radi chuť pohánky, tento recept je presne pre Vás. Kašu sme varili s riasou Arame, ktorá vďaka svojej slanej chuti dodá potrebnú slanosť, a preto už nie je potrebné dodatočné dosálanie. Pohánkovú chuť na záver podtrhuje pridaná nastrúhaná mrkva a ešte jedna surovina, ktorú Vám teraz neprezradíme…
PS: nájdete ju v recepte😊

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element OHEŇ

SUROVINY:

Kaša:
Na ozdobenie:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Kaša:
Krok 1:

Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnutú pohánku zalejeme vodou a dáme variť.

Pozn.: Pokiaľ to nie je BIO pohánka, tak po zovretí pozberáme z nej penu

Krok 3:

Po zovretí znížime plameň, pridáme morskú riasu Arame varíme 30 minút na miernom ohni a rozptylke.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú kašu ozdobíme s najemno nastrúhanou mrkvou, dozdobíme kokosom a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne