Ak máte radi chuť pohánky, tento recept je presne pre Vás. Kašu sme varili s riasou Arame, ktorá vďaka svojej slanej chuti dodá potrebnú slanosť, a preto už nie je potrebné dodatočné dosálanie. Pohánkovú chuť na záver podtrhuje pridaná nastrúhaná mrkva a ešte jedna surovina, ktorú Vám teraz neprezradíme…
PS: nájdete ju v recepte😊
čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element OHEŇ
SUROVINY:
Kaša:
- 250 g pohánky - kúpiť TU
- 750 ml filtrovaná voda
- 1/2 ČL riasa Arame - kúpiť TU
Na ozdobenie:
- 4 mrkvy – najemno nastrúhané
- ½ šálky kokosu - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Kaša:
Krok 1:
Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú pohánku zalejeme vodou a dáme variť.
Pozn.: Pokiaľ to nie je BIO pohánka, tak po zovretí pozberáme z nej penu
Krok 3:
Po zovretí znížime plameň, pridáme morskú riasu Arame varíme 30 minút na miernom ohni a rozptylke.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú kašu ozdobíme s najemno nastrúhanou mrkvou, dozdobíme kokosom a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊