Výborná slaná verzia raňajok pre sýtosť a výkon! Ak máte pred sebou náročný deň, vyskúšajte tento recept a sami pocítite, ako sa Vám telo odvďačí.
SUROVINY:
Kaša:
- ½ šálky pohánkových vločiek - kúpiť TU
- ½ šálky ryžovej krupice - kúpiť TU
- 4 šálky filtrovanej vody
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Omáčka:
Na ozdobu:
Príloha:
- šalát z čínskej kapusty a mrkve s umeoctom
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Kaša:
Krok 1:
Štyri šálky filtrovanej vody privedieme k varu.
Krok 2:
Za stáleho miešania nasypeme ryžovú krupicu, pohánkové vločky.
Krok 3:
Znížime plameň, pridáme riasu Arame a kašu varíme na minime 15 až 30 minút.
Omáčka na kašu:
Krok 1:
Vopred uvarenú strukovinu rozmixujeme.
Krok 2:
Ak je kaša príliš hustá, môžeme ju zriediť filtrovanou vodou.
Krok 3:
Na záver dochutíme Tahini a lahôdkovým droždím.
SERVÍROVANIE:
Kašu podávame s nasucho opraženými tekvicovými semienkami a šalátom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊
Hľadáte rýchly recept na prípravu osviežujúcej kaše? V tom prípade je tu kukuričná kaša, ktorá sa pripraví na sladko. Podľa tohto receptu si ju môžete jednoducho pripraviť aj Vy a sladký dezert máte hotový raz dva.