Pohánková kaša je fantastická sama o sebe, a keď si ju na raňajky doplníte sladkou omáčkou, potešíte svoj žalúdok a získate množstvo energie do ďalšieho dňa.
SUROVINY:
Kaša:
- 250 g pohánky - kúpiť TU
- 750 ml filtrovaná voda
- riasa Arame - kúpiť TU
Omáčka:
- 100 g hrozienok - kúpiť TU
- 2 jablká
- 2 dcl filtrovanej vody
- 1 ČL korenia Piatich vôní - kúpiť TU
- 1 PL BIO kakaa - kúpiť TU
- 1 BIO džem - kúpiť TU
Na ozdobu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Diéta
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Zalejeme vodou a dáme variť..
Pozn.: Pokiaľ to nie je BIO pohánka, tak po zovretí pozberáme z nej penu.
Krok 3:
Po zovretí znížime plameň, pridáme morskú riasu Arame varíme 30 minút na miernom ohni a rozptylke.
Krok 1:
Hrozienka nasekáme na malé kúsky.
Krok 2:
Jablko nastrúhame nahrubo a dáme ho i s hrozienkami variť do 2 dcl vody.
Krok 3:
Pridáme korenie, kakao a BIO džem. Spolu varíme 15-30 minút.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú kašu polejeme ovocnou omáčkou, dozdobíme kokosom a opraženými tekvicovými semiačkami a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Chceli by ste nejakú sladkú kašu na raňajky, ale nemáte práve dnes chuť na pohánku? V takom prípade, Vám môžeme ponúknuť – Ryžová kaša s lahodným ovocím.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊