Pohánková kaša sladučká

receptyzdravia-pohankova-kasa-sladucka-featured

Pohánková kaša je fantastická sama o sebe, a keď si ju na raňajky doplníte sladkou omáčkou, potešíte svoj žalúdok a získate množstvo energie do ďalšieho dňa.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element VODA a ZEM

POSTUP:

Kaša:
Krok 1:

Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Zalejeme vodou a dáme variť..

Pozn.: Pokiaľ to nie je BIO pohánka, tak po zovretí pozberáme z nej penu.

Krok 3:

Po zovretí znížime plameň, pridáme morskú riasu Arame varíme 30 minút na miernom ohni a rozptylke.

Omáčka:
Krok 1:

Hrozienka nasekáme na malé kúsky. 

Krok 2:

Jablko nastrúhame nahrubo a dáme ho i s hrozienkami variť do 2 dcl vody. 

Krok 3:

Pridáme korenie, kakao a BIO džem. Spolu varíme 15-30 minút.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú kašu polejeme ovocnou omáčkou, dozdobíme kokosom a opraženými tekvicovými semiačkami a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Chceli by ste nejakú sladkú kašu na raňajky, ale nemáte práve dnes chuť na pohánku? V takom prípade, Vám môžeme ponúknuť – Ryžová kaša s lahodným ovocím.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to