Výborná, jednoduchá polievka pre všetkých milovníkov cesnaku, ktorá je obohatená sójovou omáčkou. Dovolíme si dať jednu malú radu – keď “sójovku” pridáme v malom množstve do jedla, zvýrazní chuť akéhokoľvek pokrmu.
čas prípravy - 15 minút
4 porcie
Element KOV
SUROVINY:
Polievka:
- 1,5 l vody
- 20 g morskej soli - kúpiť TU
- 2 mrkvy
- 100 g špaldových niťoviek alebo rezancov - kúpiť TU
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- 2 PL petržlenovej vňate alebo pažítky
POSTUP:
Krok 1:
Vriacu vodu osolíme morskou soľou, pridáme nastrúhanú mrkvu, špaldové cestoviny a všetko spolu varíme 10 minút.
Krok 2:
Po uvarení polievku ochutíme Tamari omáčkou, roztlačeným cesnakom a zjemníme olejom.
SERVÍROVANIE:
Polievku pred podávaním posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ako sme už v úvode receptu spomenuli, sójovou omáčkou môžeme ochutiť akékoľvek jedlo. Ale vedeli ste, že je vhodná aj pri príprave nápoja? – Čaj „Pohár plný energie“
Nech sa páči, vyskúšajte 😊