receptyzdravia-psenova-kasa-s-mrkvou-featured

Pšeno a mrkva je priam ideálna kombinácia na podporu orgánov. Spojením týchto surovín vznikne krásna ružová kaša, ktorú keď doladíme ďalšími prísadami, vznikne doslova liečivka.
Ak máte v obľube sladké kaše, táto Vám zaručene bude chutiť, ale pokiaľ by ste chceli ešte o trochu sladšiu TIP ako na to nájdete v recepte.

čas prípravy - 50 minút
1 porcia
Element ZEM

POSTUP:

Krok 1:

Do hrnca dáme zovrieť ovsené/ryžové mlieko. 

Krok 2:

Medzitým 3-krát sparíme pšeno a najemno nastrúhame mrkvu.

TIP:  Ak by ste chceli viac sladkú chuť, mrkvu môžeme nahradiť strúhaným jabĺčkom, prípadne pšeno povariť so sušenými hrozienkami.

Krok 3:

Do horúceho mlieka vsypeme sparené pšeno, nastrúhanú mrkvu, pridáme riasu Arame a varíme na minimálnom ohni pod pokrievkou aspoň 30 minút, kým kaša nezhustne. 

Pozn.: Ak je to možné, kašu počas varenia neodokrývame. Pre lepšiu chuť po dovarení necháme kašu „dôjsť“ pod pokrievkou asi 10 minút.

Krok 4:

Do kaše následne zamiešame prepláchnutú kustovnicu.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú kašu na tanieri polejeme pšenovým amasaké, posypeme strúhaným kokosom a podáváme.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to