Pšeno a mrkva je priam ideálna kombinácia na podporu orgánov. Spojením týchto surovín vznikne krásna ružová kaša, ktorú keď doladíme ďalšími prísadami, vznikne doslova liečivka.
Ak máte v obľube sladké kaše, táto Vám zaručene bude chutiť, ale pokiaľ by ste chceli ešte o trochu sladšiu TIP ako na to nájdete v recepte.
SUROVINY:
Kaša:
Na dochutenie:
Na ozdobu:
POSTUP:
Krok 1:
Do hrnca dáme zovrieť ovsené/ryžové mlieko.
Krok 2:
Medzitým 3-krát sparíme pšeno a najemno nastrúhame mrkvu.
TIP: Ak by ste chceli viac sladkú chuť, mrkvu môžeme nahradiť strúhaným jabĺčkom, prípadne pšeno povariť so sušenými hrozienkami.
Krok 3:
Do horúceho mlieka vsypeme sparené pšeno, nastrúhanú mrkvu, pridáme riasu Arame a varíme na minimálnom ohni pod pokrievkou aspoň 30 minút, kým kaša nezhustne.
Pozn.: Ak je to možné, kašu počas varenia neodokrývame. Pre lepšiu chuť po dovarení necháme kašu „dôjsť“ pod pokrievkou asi 10 minút.
Krok 4:
Do kaše následne zamiešame prepláchnutú kustovnicu.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú kašu na tanieri polejeme pšenovým amasaké, posypeme strúhaným kokosom a podáváme.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊