Pšeno je prirodzene bezlepkové a veľmi ľahko stráviteľné. Svojou nutričnou hodnotou sa vyrovná ovseným vločkám a odporúča sa pri málokrvnosti, rekonvalescencii a na detoxikáciu organizmu. Na zvýšenie výživovej hodnoty sme pridali riasu Arame a kašu sme dochutili škoricou a na záver osladili ďatľovým sirupom a ozdobili sušenými višňami.
čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element ZEM
SUROVINY:
Kaša:
- 200 g BIO pšena - kúpiť TU
- 1,6 l filtrovanej vody
- 5 cm riasy Arame - kúpiť TU
- 2 PL sušeného ryžového mlieka - kúpiť TU
- 1 ČL škorice - kúpiť TU
- 3 stredne veľké jablká
Na dochutenie:
Na ozdobu:
POSTUP:
Krok 1:
Pšeno dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnuté pšeno dáme variť do filtrovanej vody v pomere 1 diel pšena a 8 dielov vody.
Krok 3:
Pridáme riasu Arame, škoricu, ryžové mlieko a nastrúhané jablká a varíme.
SERVÍROVANIE:
Kašu dochutíme datľovým sirupom, posypeme višňami a opraženými mandľami a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊